Bolognese med blomkål er en smaksrik og mettende grønnsaksbasert middag. Det føles for godt for kroppen, og i tillegg vet vi jo at det ikke er så aller verst for miljøet heller.
Man trenger absolutt ikke å være vegetarianer for å velge grønt. Er du sulten, er det grunn god nok til å teste ut bolognese med blomkål.
Bolognese med blomkål er en smaksrik og mettende grønnsaksbasert middag. Det føles for godt for kroppen, og i tillegg vet vi jo at det ikke er så aller verst for miljøet heller.
Man trenger absolutt ikke å være vegetarianer for å velge grønt. Er du sulten, er det grunn god nok til å teste ut bolognese med blomkål.
Kjør soppen raskt til små biter i en hurtigmikser. Rens og del blomkålen i mindre biter og kjør blomkålen i en hurtigmikser til det ligner små gryn eller ris. Finhakk løken, skjær sellerien i små terninger og hvitløken i tynne skiver. Rens chilien for frø og finhakk hvitløken.
Bruk en tykkbunnet gryte og fres løk, selleri og hvitløk i en klunk med olje til løken blir myk og blank, cirka 7 min. Tilsett chili, rosmarin og fennikel og la det få frese med de siste minuttene.
Varm en stor stekepanne og stek soppen i 2-3 minutter over høy varme under omrøring. Ha soppen over i løkblandingen.
Varm pannen på nytt og stek blomkålen lett gyllen. Ha blomkålen over i gryta. Tilsett tomatpure og la alt frese sammen i ett minutts tid.
Tilsett tomater og krydre med salt og pepper. La sausen få småputre i cirka 15 minutter.
Kok pastaen al dente i godt saltet vann. Behold 1-2 dl av kokevannet og hell av resten.
Ha pastaen tilbake i kjelen sin og bland inn sausen. Spe med kokevannet så sausen er ordentlig saftig.
Dryss over parmesan og hakkede urter. Rør alt godt sammen og server.
Bon appetit!
Kjør soppen raskt til små biter i en hurtigmikser. Rens og del blomkålen i mindre biter og kjør blomkålen i en hurtigmikser til det ligner små gryn eller ris. Finhakk løken, skjær sellerien i små terninger og hvitløken i tynne skiver. Rens chilien for frø og finhakk hvitløken.
Bruk en tykkbunnet gryte og fres løk, selleri og hvitløk i en klunk med olje til løken blir myk og blank, cirka 7 min. Tilsett chili, rosmarin og fennikel og la det få frese med de siste minuttene.
Varm en stor stekepanne og stek soppen i 2-3 minutter over høy varme under omrøring. Ha soppen over i løkblandingen.
Varm pannen på nytt og stek blomkålen lett gyllen. Ha blomkålen over i gryta. Tilsett tomatpure og la alt frese sammen i ett minutts tid.
Tilsett tomater og krydre med salt og pepper. La sausen få småputre i cirka 15 minutter.
Kok pastaen al dente i godt saltet vann. Behold 1-2 dl av kokevannet og hell av resten.
Ha pastaen tilbake i kjelen sin og bland inn sausen. Spe med kokevannet så sausen er ordentlig saftig.
Dryss over parmesan og hakkede urter. Rør alt godt sammen og server.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto