rask

Pasta med bacon, tomat og erter

20 min

Kjapp og deilig hverdagsmiddag som er lett å like både for små og store.

Serveres gjerne med en frisk salat og godt brød.

4177 har lagret denne
Pasta med bacon, tomat og erter
Foto: Sara Johannessen Meek

Kjapp og deilig hverdagsmiddag som er lett å like både for små og store.

Serveres gjerne med en frisk salat og godt brød.

4177 har lagret denne
4
porsjoner
  • 300 g bacon
  • 2 fedd hvitløk
  • 600 g tomater, gjerne halvparten cherrytomater
  • 2 dl erter, grønne
  • 400 g pasta
  • 1 håndfull basilikumblader
  • 1 håndfull parmesan, revet
  • 1 dæsj olivenolje
  • salt
  • pepper, grovkvernet
Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g bacon
  • 2 fedd hvitløk
  • 600 g tomater, gjerne halvparten cherrytomater
  • 2 dl erter, grønne
  • 400 g pasta
  • 1 håndfull basilikumblader
  • 1 håndfull parmesan, revet
  • 1 dæsj olivenolje
  • salt
  • pepper, grovkvernet
Skjær baconet i små biter.
Skjær hvitløken i tynne skiver, og grovhakk tomatene (cherrytomater kan deles i to).
Kok pastaen «al dente». Lag sausen mens pastaen koker.
Fres baconet gyllent i en klunk med olje. Tilsett hvitløk og la det frese under omrøring i et minutt. Ha i tomatene og la det hele småkoke/surre i cirka 10 minutter. Tilsett ertene og krydre med salt og pepper.
Hell av vannet på pastaen og bland pastaen sammen med sausen. Rør inn en god håndfull revet parmesan (kan sløyfes) og basilikumblader. Avslutt gjerne med litt friskkvernet sort pepper og server ekstra parmesan ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær baconet i små biter.
Skjær hvitløken i tynne skiver, og grovhakk tomatene (cherrytomater kan deles i to).
Kok pastaen «al dente». Lag sausen mens pastaen koker.
Fres baconet gyllent i en klunk med olje. Tilsett hvitløk og la det frese under omrøring i et minutt. Ha i tomatene og la det hele småkoke/surre i cirka 10 minutter. Tilsett ertene og krydre med salt og pepper.
Hell av vannet på pastaen og bland pastaen sammen med sausen. Rør inn en god håndfull revet parmesan (kan sløyfes) og basilikumblader. Avslutt gjerne med litt friskkvernet sort pepper og server ekstra parmesan ved siden av.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?