rask

Pasta med bacon, tomat og erter

20 min
Lagret av 3347 brukere
Pasta med bacon, tomat og erter
Foto: Sara Johannessen Meek
Lagret av 3347 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 300 g bacon
  • 2 fedd hvitløk
  • 600 g tomater, gjerne halvparten cherrytomater
  • 2 dl erter, grønne
  • 400 g pasta
  • 1 håndfull basilikumblader
  • 1 håndfull parmesan, revet
  • 1 dæsj olivenolje
  • salt
  • pepper, grovkvernet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g bacon
  • 2 fedd hvitløk
  • 600 g tomater, gjerne halvparten cherrytomater
  • 2 dl erter, grønne
  • 400 g pasta
  • 1 håndfull basilikumblader
  • 1 håndfull parmesan, revet
  • 1 dæsj olivenolje
  • salt
  • pepper, grovkvernet
Skjær baconet i små biter.
Skjær hvitløken i tynne skiver, og grovhakk tomatene (cherrytomater kan deles i to).
Kok pastaen «al dente». Lag sausen mens pastaen koker.
Fres baconet gyllent i en klunk med olje. Tilsett hvitløk og la det frese under omrøring i et minutt. Ha i tomatene og la det hele småkoke/surre i cirka 10 minutter. Tilsett ertene og krydre med salt og pepper.
Hell av vannet på pastaen og bland pastaen sammen med sausen. Rør inn en god håndfull revet parmesan (kan sløyfes) og basilikumblader. Avslutt gjerne med litt friskkvernet sort pepper og server ekstra parmesan ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær baconet i små biter.
Skjær hvitløken i tynne skiver, og grovhakk tomatene (cherrytomater kan deles i to).
Kok pastaen «al dente». Lag sausen mens pastaen koker.
Fres baconet gyllent i en klunk med olje. Tilsett hvitløk og la det frese under omrøring i et minutt. Ha i tomatene og la det hele småkoke/surre i cirka 10 minutter. Tilsett ertene og krydre med salt og pepper.
Hell av vannet på pastaen og bland pastaen sammen med sausen. Rør inn en god håndfull revet parmesan (kan sløyfes) og basilikumblader. Avslutt gjerne med litt friskkvernet sort pepper og server ekstra parmesan ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?