Tomatsaus med smør og fettuccine
– Tomatsmør-sausen til pasta fra boken min Tin Can Magic har trolig vært en av mine mest lagde retter, sier kokk og kokebokforfatter Jessica Elliot Dennison, om denne hverdagsfavoritten.
Oppskriften er også hentet fra denne boken.
Tips: Du kan erstatte fetaosten med ricotta, parmesan, halloumi eller pecorino. Og tomatene kan også erstattes med friske tomater, finhakkede eller passata.
Foto: Matt Russell.
– Tomatsmør-sausen til pasta fra boken min Tin Can Magic har trolig vært en av mine mest lagde retter, sier kokk og kokebokforfatter Jessica Elliot Dennison, om denne hverdagsfavoritten.
Oppskriften er også hentet fra denne boken.
Tips: Du kan erstatte fetaosten med ricotta, parmesan, halloumi eller pecorino. Og tomatene kan også erstattes med friske tomater, finhakkede eller passata.
Foto: Matt Russell.
- 3 ss rapsolje, eller annen lett olje
- 3 fedd hvitløk
- 1 boks hermetiske tomater, hakkede
- 0.5 ts chiliflak
- 0.5 stk løk, skrelt, ikke oppkuttet
- 50 g smør
- 1 ts havsalt, flak, feks Maldon
- 1 klype sukker, valgfritt
- 150 g pasta, helst tørr fettuccine
- 50 g fetaost
- 3 ss rapsolje, eller annen lett olje
- 3 fedd hvitløk
- 1 boks hermetiske tomater, hakkede
- 0.5 ts chiliflak
- 0.5 stk løk, skrelt, ikke oppkuttet
- 50 g smør
- 1 ts havsalt, flak, feks Maldon
- 1 klype sukker, valgfritt
- 150 g pasta, helst tørr fettuccine
- 50 g fetaost
