Kremet pasta med ørret på primus
1 h
11 varer
106
Turmat trenger ikke være kjedelig. Lag kremet pasta med ørret på primus! Retten er både enkel å tilberede, god på smak og ypperlig å gjøre klar i naturen. Her er det brukt erter og vårløk, men du kan gjerne variere med sopp, paprika eller annet tilbehør i sausen hvis du foretrekker det.
Til denne retten er det viktig å gjøre forberedelsene hjemme, for da er den unnagjort en fei når du er ute på tur.
Du trenger: To store plastbokser, to små plastbokser, primus med kjele, gass og sleiv
Oppskriften er laget i samarbeid med Norges Jeger- og Fiskerforbund.
Ingredienser
4
porsjoner
- 700 g ørretfilet
- 1 ss smør
- 1 fedd hvitløk
- 2 ss parmesan, revet
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ts timian, tørket eller fersk
Pastasalat
- 400 g tagliatelle
- 250 g erter, frosne
- 2 stk vårløk
- 3 dl fløte
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 700 g ørretfilet
- 1 ss smør
- 1 fedd hvitløk
- 2 ss parmesan, revet
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ts timian, tørket eller fersk
Pastasalat
- 400 g tagliatelle
- 250 g erter, frosne
- 2 stk vårløk
- 3 dl fløte
Forberedelser hjemme:
Rens, fileter, fjern bein og skinn av ørreten.
Del ørretfileten i mellomstore biter på ca. 2x2 cm. Ha dem over i en mellomstor plastboks.
Kok tagliatellen etter anvisning på pakken minus 3 minutter da den vil koke på primusen også. Ha i de frosne ertene.
Del vårløken i skiver og ha det over i en stor boks sammen med blandingen av tagliatelle og erter.
Bland sammen salt, pepper og timian i en liten boks.
Press et fedd hvitløk i en liten boks og tilsett smør og revet parmesan.
På primusen:
Fyr opp primusen på medium varme og ha smørblandingen i kjelen.
Tilsett ørretbitene og krydderblandingen, og la det steke i 2-3 minutter.
Tilsett matfløten og blandingen med tagliatelle, erter og vårløk. Rør det hele sammen med en sleiv.
La det småkoke i ca. 3 minutter før det serveres.

Bon appetit!
Forberedelser hjemme:
Rens, fileter, fjern bein og skinn av ørreten.
Del ørretfileten i mellomstore biter på ca. 2x2 cm. Ha dem over i en mellomstor plastboks.
Kok tagliatellen etter anvisning på pakken minus 3 minutter da den vil koke på primusen også. Ha i de frosne ertene.
Del vårløken i skiver og ha det over i en stor boks sammen med blandingen av tagliatelle og erter.
Bland sammen salt, pepper og timian i en liten boks.
Press et fedd hvitløk i en liten boks og tilsett smør og revet parmesan.
På primusen:
Fyr opp primusen på medium varme og ha smørblandingen i kjelen.
Tilsett ørretbitene og krydderblandingen, og la det steke i 2-3 minutter.
Tilsett matfløten og blandingen med tagliatelle, erter og vårløk. Rør det hele sammen med en sleiv.
La det småkoke i ca. 3 minutter før det serveres.