Til hovedinnhold

Kremet pasta med ørret på primus

1 h

Turmat trenger ikke være kjedelig. Lag kremet pasta med ørret på primus! Retten er både enkel å tilberede, god på smak og ypperlig å gjøre klar i naturen. Her er det brukt erter og vårløk, men du kan gjerne variere med sopp, paprika eller annet tilbehør i sausen hvis du foretrekker det.

Til denne retten er det viktig å gjøre forberedelsene hjemme, for da er den unnagjort en fei når du er ute på tur.

Du trenger: To store plastbokser, to små plastbokser, primus med kjele, gass og sleiv

Oppskriften er laget i samarbeid med Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Lagret av 117 brukere
Kremet pasta med ørret på primus

Turmat trenger ikke være kjedelig. Lag kremet pasta med ørret på primus! Retten er både enkel å tilberede, god på smak og ypperlig å gjøre klar i naturen. Her er det brukt erter og vårløk, men du kan gjerne variere med sopp, paprika eller annet tilbehør i sausen hvis du foretrekker det.

Til denne retten er det viktig å gjøre forberedelsene hjemme, for da er den unnagjort en fei når du er ute på tur.

Du trenger: To store plastbokser, to små plastbokser, primus med kjele, gass og sleiv

Oppskriften er laget i samarbeid med Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Lagret av 117 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 700 g ørretfilet
  • 1 ss smør
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss parmesan, revet
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts timian, tørket eller fersk

Pastasalat

  • 400 g tagliatelle
  • 250 g erter, frosne
  • 2 stk vårløk
  • 3 dl fløte

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 700 g ørretfilet
  • 1 ss smør
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss parmesan, revet
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts timian, tørket eller fersk

Pastasalat

  • 400 g tagliatelle
  • 250 g erter, frosne
  • 2 stk vårløk
  • 3 dl fløte

Forberedelser hjemme:

Rens, fileter, fjern bein og skinn av ørreten.
Del ørretfileten i mellomstore biter på ca. 2x2 cm.  Ha dem over i en mellomstor plastboks.
Kok tagliatellen etter anvisning på pakken minus 3 minutter da den vil koke på primusen også. Ha i de frosne ertene.
Del vårløken i skiver og ha det over i en stor boks sammen med blandingen av tagliatelle og erter.
Bland sammen salt, pepper og timian i en liten boks.
Press et fedd hvitløk i en liten boks og tilsett smør og revet parmesan.

På primusen:

Fyr opp primusen på medium varme og ha smørblandingen i kjelen.
Tilsett ørretbitene og krydderblandingen, og la det steke i 2-3 minutter.
Tilsett matfløten og blandingen med tagliatelle, erter og vårløk. Rør det hele sammen med en sleiv.
La det småkoke i ca. 3 minutter før det serveres.
woman cooking

Bon appetit!

Forberedelser hjemme:

Rens, fileter, fjern bein og skinn av ørreten.
Del ørretfileten i mellomstore biter på ca. 2x2 cm.  Ha dem over i en mellomstor plastboks.
Kok tagliatellen etter anvisning på pakken minus 3 minutter da den vil koke på primusen også. Ha i de frosne ertene.
Del vårløken i skiver og ha det over i en stor boks sammen med blandingen av tagliatelle og erter.
Bland sammen salt, pepper og timian i en liten boks.
Press et fedd hvitløk i en liten boks og tilsett smør og revet parmesan.

På primusen:

Fyr opp primusen på medium varme og ha smørblandingen i kjelen.
Tilsett ørretbitene og krydderblandingen, og la det steke i 2-3 minutter.
Tilsett matfløten og blandingen med tagliatelle, erter og vårløk. Rør det hele sammen med en sleiv.
La det småkoke i ca. 3 minutter før det serveres.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?