rask
Kremet pasta med reker
30 min
En klunk med hvitvin gir god smak og friskhet i denne rekepastaen, men har du ikke en klunk stående kan du smake til sausen med noen gode dråper sitronsaft.
4980 har lagret denne
En klunk med hvitvin gir god smak og friskhet i denne rekepastaen, men har du ikke en klunk stående kan du smake til sausen med noen gode dråper sitronsaft.
4980 har lagret denne
2
porsjoner
- 0.6 kg reker, ferske, evt frosne
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk løk
- 1 stk rød paprika
- 1 dl hvitvin, (kan sløyfes)
- 3 dl fløte
- 0.5 dl parmesan, revet
- basilikum
- 200 g pasta
- salt og kvernet pepper
- paprikapulver
- tørket chili
Unngå at skjermen går i dvale
- 0.6 kg reker, ferske, evt frosne
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk løk
- 1 stk rød paprika
- 1 dl hvitvin, (kan sløyfes)
- 3 dl fløte
- 0.5 dl parmesan, revet
- basilikum
- 200 g pasta
- salt og kvernet pepper
- paprikapulver
- tørket chili
Rens rekene. Finhakk hvitløken, hakk løken og skjær paprikaen i tynne strimler.
Fres hvitløk, løk og paprika til løken er myk og gyllen. Tilsett hvitvin og la det koke til det meste av vinen har fordampet.
Hell i fløten og la det koke videre til sausen har tyknet noe. Rør inn parmesan og smak til med salt og kvernet pepper.
Kok pastaen «al dente». Hell av vannet og bland pastaen sammen med saus, reker og en god håndfull basilikumblader.
Dryss over litt paprikapulver og knust chili før servering.

Bon appetit!
Rens rekene. Finhakk hvitløken, hakk løken og skjær paprikaen i tynne strimler.
Fres hvitløk, løk og paprika til løken er myk og gyllen. Tilsett hvitvin og la det koke til det meste av vinen har fordampet.
Hell i fløten og la det koke videre til sausen har tyknet noe. Rør inn parmesan og smak til med salt og kvernet pepper.
Kok pastaen «al dente». Hell av vannet og bland pastaen sammen med saus, reker og en god håndfull basilikumblader.
Dryss over litt paprikapulver og knust chili før servering.