Til hovedinnhold

Vegansk spagetti bolognese

1 h

Vegansk spagetti bolognese? Ja, det er mulig! Spagetti bolognese er en favoritt for mange barn og voksne, og heldigvis er det mulig å nyte en god bolognese selv om du vil kutte ned på kjøttinntaket. Prøv denne veganske varianten.

De aller fleste tørre pastaer er laget uten egg, men om du er usikker kan du alltid ta en ekstra sjekk.

Dette er oppskriften til Radical Broccoli-søstrene Anette og Susanne Bastviken.

Lagret av 231 brukere
Vegansk spagetti bolognese

Vegansk spagetti bolognese? Ja, det er mulig! Spagetti bolognese er en favoritt for mange barn og voksne, og heldigvis er det mulig å nyte en god bolognese selv om du vil kutte ned på kjøttinntaket. Prøv denne veganske varianten.

De aller fleste tørre pastaer er laget uten egg, men om du er usikker kan du alltid ta en ekstra sjekk.

Dette er oppskriften til Radical Broccoli-søstrene Anette og Susanne Bastviken.

Lagret av 231 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk gul løk
  • 10 stk champignon
  • 1 kg tomater
  • olivenolje
  • 3 fedd hvitløk
  • chilipulver, hvis du liker det sterkt
  • 1 pakke vegansk "kjøttdeig"
  • salt og kvernet pepper
  • provencekrydder
  • basilikum
  • 1 pakke spagetti

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk gul løk
  • 10 stk champignon
  • 1 kg tomater
  • olivenolje
  • 3 fedd hvitløk
  • chilipulver, hvis du liker det sterkt
  • 1 pakke vegansk "kjøttdeig"
  • salt og kvernet pepper
  • provencekrydder
  • basilikum
  • 1 pakke spagetti
Hakk og stek løk, først på svak varme, dernest på middels til løken er myk. Ta løken ut av pannen. Del deretter champignonene og stek på middels varme.
Fjern stilken og del tomatene i to. Ha dem i en stor gryte. Tilsett en god dæsj olivenolje, samt hvitløksfeddene og litt chili hvis du liker det sterkt.
La det koke til det blir til en tykk saus. Husk å ta ut hvitløksfeddene når sausen er ferdig kokt.
Stek kjøttdeig-erstatningen og krydre med salt og pepper.
Ha løk, champignon og den veganske "kjøttdeigen" over i sausen og la denne koke minst et kvarter. Gjerne lenger.
Smak til med provencekrydder og basilikum.
Kok pastaen i saltet vann med en dæsj olivenolje.
woman cooking

Bon appetit!

Hakk og stek løk, først på svak varme, dernest på middels til løken er myk. Ta løken ut av pannen. Del deretter champignonene og stek på middels varme.
Fjern stilken og del tomatene i to. Ha dem i en stor gryte. Tilsett en god dæsj olivenolje, samt hvitløksfeddene og litt chili hvis du liker det sterkt.
La det koke til det blir til en tykk saus. Husk å ta ut hvitløksfeddene når sausen er ferdig kokt.
Stek kjøttdeig-erstatningen og krydre med salt og pepper.
Ha løk, champignon og den veganske "kjøttdeigen" over i sausen og la denne koke minst et kvarter. Gjerne lenger.
Smak til med provencekrydder og basilikum.
Kok pastaen i saltet vann med en dæsj olivenolje.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?