rask
vegetar
Asiatisk gulrotspaghetti med tofu
30 min
Asiatisk gulrotspaghetti er en klassisk, asiatisk smakssatt rett fylt med grønnsaker, farge og næringsstoffer. Her er det brukt stekt tofu, men du kan erstatte det med hermetiske kikerter hvis du foretrekker det.
Oppskrift og foto er hentet fra Vibeke Klemetsens bok «Sunn Pasta, helt enkelt» (Gyldendal)
223 har lagret denne
Foto: Mats Dreyer
Asiatisk gulrotspaghetti er en klassisk, asiatisk smakssatt rett fylt med grønnsaker, farge og næringsstoffer. Her er det brukt stekt tofu, men du kan erstatte det med hermetiske kikerter hvis du foretrekker det.
Oppskrift og foto er hentet fra Vibeke Klemetsens bok «Sunn Pasta, helt enkelt» (Gyldendal)
223 har lagret denne
4
porsjoner
- 7 stykker gulrøtter
- 1 dl honning
- 3 ss peanøttsmør
- 2 ss sesamolje
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ss soyasaus
- 5 stykker vårløk, finhakket
- 1 ss ingefær, revet
- koriander, frisk
- 4 ss sesamfrø
- 2 pakke tofu
- salt og kvernet pepper
Unngå at skjermen går i dvale
- 7 stykker gulrøtter
- 1 dl honning
- 3 ss peanøttsmør
- 2 ss sesamolje
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ss soyasaus
- 5 stykker vårløk, finhakket
- 1 ss ingefær, revet
- koriander, frisk
- 4 ss sesamfrø
- 2 pakke tofu
- salt og kvernet pepper
Bruk en spiralkutter til å strimle gulrøttene. Du kan også bruke en ostehøvel og deretter skjære i finere strimler med en kniv
Lag sausen ved å blande sammen honning, peanøttsmør, 1 ss sesamolje og soyasaus. Smak til med litt pepper
Ha deretter 1 ss sesamolje i en stekepanne og fres hvitløk i den. Tilsett hakket vårløk, revet ingefær, frisk koriander og sesamfrø.
Skjær tofuen i biter og ha disse i stekepannen også. Sett til side
Ha gulrotstrimlene i en ny stekepanne og ha i litt sesamolje. Når strimlene er blitt myke, tilsetter du peanøttsausen.
Rør godt om og tilsett etter hvert krydderblandingen med tofu. Smak eventuelt til med mer salt og pepper.

Bon appetit!
Bruk en spiralkutter til å strimle gulrøttene. Du kan også bruke en ostehøvel og deretter skjære i finere strimler med en kniv
Lag sausen ved å blande sammen honning, peanøttsmør, 1 ss sesamolje og soyasaus. Smak til med litt pepper
Ha deretter 1 ss sesamolje i en stekepanne og fres hvitløk i den. Tilsett hakket vårløk, revet ingefær, frisk koriander og sesamfrø.
Skjær tofuen i biter og ha disse i stekepannen også. Sett til side
Ha gulrotstrimlene i en ny stekepanne og ha i litt sesamolje. Når strimlene er blitt myke, tilsetter du peanøttsausen.
Rør godt om og tilsett etter hvert krydderblandingen med tofu. Smak eventuelt til med mer salt og pepper.
Finn flere oppskrifter: