rask
vegetar

Bønnepasta med sopp og asparges

30 min

Bønnepasta er ifølge Vibeke Klemetsen en rask, næringsrik og supergod pasta som metter godt. Rask å lage er den også, så den passer perfekt til en hektisk hverdag. Strø gjerne friske urter, som timian og persille, samt noen ristede nøtter over før servering.

Oppskrift er hentet fra: Vibeke Klemetsen fra boken «Sunn Pasta, helt enkelt» (Gyldendal)

261 har lagret denne
Bønnepasta med sopp og asparges
Foto: ats Dreyer

Bønnepasta er ifølge Vibeke Klemetsen en rask, næringsrik og supergod pasta som metter godt. Rask å lage er den også, så den passer perfekt til en hektisk hverdag. Strø gjerne friske urter, som timian og persille, samt noen ristede nøtter over før servering.

Oppskrift er hentet fra: Vibeke Klemetsen fra boken «Sunn Pasta, helt enkelt» (Gyldendal)

261 har lagret denne
4
porsjoner
  • 200 g asparges
  • 200 g brekkbønner, trimmet
  • 400 g bønnepasta
  • 4 ss olivenolje extra virgin, + litt ekstra til topping
  • 2 stykker sjalottløk, finhakket
  • 200 g sjampinjong, i biter
  • salt og kvernet pepper
Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g asparges
  • 200 g brekkbønner, trimmet
  • 400 g bønnepasta
  • 4 ss olivenolje extra virgin, + litt ekstra til topping
  • 2 stykker sjalottløk, finhakket
  • 200 g sjampinjong, i biter
  • salt og kvernet pepper
Kok brekkbønner og renset asparges i en kjele med kokende vann i cirka 3 minutter til de er møre. Hell av vannet og sett til side.
Kok pastaen som anvist på pakken.
Mens pastaen koker, varmer du opp en stekepanne på middels sterk varme. Brun sjalottløken i olivenoljen. Ha i soppen og stek i noen minutter.
Så har du i asparges og bønner, litt salt og pepper og et par spiseskjeer av pastavannet og lar koke videre i 2–3 minutter.
Hell vannet av pastaen og bland den sammen med grønnsakene. Skru opp varmen litt og rør godt om. Ha i litt mer av pastavannet hvis det trengs.
Dryss over litt pepper og drypp over litt olivenolje.
woman cooking

Bon appetit!

Kok brekkbønner og renset asparges i en kjele med kokende vann i cirka 3 minutter til de er møre. Hell av vannet og sett til side.
Kok pastaen som anvist på pakken.
Mens pastaen koker, varmer du opp en stekepanne på middels sterk varme. Brun sjalottløken i olivenoljen. Ha i soppen og stek i noen minutter.
Så har du i asparges og bønner, litt salt og pepper og et par spiseskjeer av pastavannet og lar koke videre i 2–3 minutter.
Hell vannet av pastaen og bland den sammen med grønnsakene. Skru opp varmen litt og rør godt om. Ha i litt mer av pastavannet hvis det trengs.
Dryss over litt pepper og drypp over litt olivenolje.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?