rask
vegetar

Rødbetspagetti med chèvre, honning og valnøtter

30 min

Fine farger gjør maten ekstra fristende, og denne rødbetspagettien med chèvre, honning og valnøtter byr på den perfekte kombinasjonen både smaks- og fargemessig!

Hvis du ikke er så glad i chèvre, kan du droppe osten og gå for et supersunt, grønt måltid. Du kan også gjerne vende inn en pose babyspinat før servering, for ekstra næring og farge.

Oppskrift er hentet fra Vibeke Klemetsens bok «Sunn Pasta, helt enkelt» (Gyldendal)

191 har lagret denne
Rødbetspagetti med chèvre, honning og valnøtter
Foto: Mats Dreyer

Fine farger gjør maten ekstra fristende, og denne rødbetspagettien med chèvre, honning og valnøtter byr på den perfekte kombinasjonen både smaks- og fargemessig!

Hvis du ikke er så glad i chèvre, kan du droppe osten og gå for et supersunt, grønt måltid. Du kan også gjerne vende inn en pose babyspinat før servering, for ekstra næring og farge.

Oppskrift er hentet fra Vibeke Klemetsens bok «Sunn Pasta, helt enkelt» (Gyldendal)

191 har lagret denne
4
porsjoner
  • 8 stykker rødbeter
  • 0.5 dl olivenolje extra virgin
  • valnøtter
  • 2 dl honning
  • 0.5 stk sitron, saften
  • salt og kvernet pepper
  • 200 g chevre
  • spirer
Unngå at skjermen går i dvale
  • 8 stykker rødbeter
  • 0.5 dl olivenolje extra virgin
  • valnøtter
  • 2 dl honning
  • 0.5 stk sitron, saften
  • salt og kvernet pepper
  • 200 g chevre
  • spirer
Kutt rødbetene med en spiralkutter, slik at du sitter igjen med lange strimler som ligner på spagetti.
Ha 2 ss olivenolje i en stekepanne sammen med rødbetspagettien. Fres til rødbetstrimlene begynner å bli myke, men fortsatt har litt tyggemotstand.
Løft ut rødbetspagettien og fres valnøttene raskt i stekepannen til de er gylne.
Vend rødbetene i resten av olivenoljen, honning og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
Anrett rødbetspagettien på tallerkener og topp med chèvre og spirer.
woman cooking

Bon appetit!

Kutt rødbetene med en spiralkutter, slik at du sitter igjen med lange strimler som ligner på spagetti.
Ha 2 ss olivenolje i en stekepanne sammen med rødbetspagettien. Fres til rødbetstrimlene begynner å bli myke, men fortsatt har litt tyggemotstand.
Løft ut rødbetspagettien og fres valnøttene raskt i stekepannen til de er gylne.
Vend rødbetene i resten av olivenoljen, honning og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
Anrett rødbetspagettien på tallerkener og topp med chèvre og spirer.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?