Til hovedinnhold

Hjemmelaget Spagetti à la Capri

1 h
16 varer
1.3k
Hjemmelaget «Spagetti à la Capri»

Hermetikk-favoritten «Spagetti à la Capri» er stadig like populær. La oss derfor forsøke å lage den fra bunnen av, som en hyllest  til en gammel traver.

Cocktailpølser kan gjerne erstattes med andre pølser skåret i biter.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk løk, middels stor
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 dl loffsmuler
  • 1.25 dl melk
  • 600 g kjøttdeig
  • 50 g parmesan, revet
  • 1 ts fenikkelfrø, knuste
  • 1 ts salt
  • 1.5 dl buljong, eller vann
  • 2 bokser hermetiske tomater, hakkede
  • 500 g spagetti
  • 200 g pølse, cocktail

Til servering

  • ost, revet
  • salt og kvernet pepper
  • basilikumblader, eller bladpersille

Til steking

  • smør, eller olje

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk løk, middels stor
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 dl loffsmuler
  • 1.25 dl melk
  • 600 g kjøttdeig
  • 50 g parmesan, revet
  • 1 ts fenikkelfrø, knuste
  • 1 ts salt
  • 1.5 dl buljong, eller vann
  • 2 bokser hermetiske tomater, hakkede
  • 500 g spagetti
  • 200 g pølse, cocktail

Til servering

  • ost, revet
  • salt og kvernet pepper
  • basilikumblader, eller bladpersille

Til steking

  • smør, eller olje
Finhakk løk og hvitløk og fres det mykt i litt olje.
Bland sammen brød og melk, la det svelle i 10 minutter.
Bland det oppbløtte brødet i kjøttdeigen og tilsett løk, parmesan, fennikel, salt og kvernet pepper
Rør alt godt sammen til en jevn farse. Trill ut fine kjøttboller med rene våte hender.
Brun kjøttbollene i to omganger i en stor stekepanne. Ha bollene over på en tallerken så lenge. Kok ut pannen med buljong eller vann.
Hell tomatene over i pannen, kok opp og la tomatsausen småputre i 10 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker. Kjør eventuelt sausen glatt med en stavmikser.
Ha kjøttbollene over i sausen og la det hele putre videre i 15 minutter
Kok spagettien «al dente». Stek pølsene gylne og bland sammen pasta, pølser, kjøttboller og saus.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk løk og hvitløk og fres det mykt i litt olje.
Bland sammen brød og melk, la det svelle i 10 minutter.
Bland det oppbløtte brødet i kjøttdeigen og tilsett løk, parmesan, fennikel, salt og kvernet pepper
Rør alt godt sammen til en jevn farse. Trill ut fine kjøttboller med rene våte hender.
Brun kjøttbollene i to omganger i en stor stekepanne. Ha bollene over på en tallerken så lenge. Kok ut pannen med buljong eller vann.
Hell tomatene over i pannen, kok opp og la tomatsausen småputre i 10 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker. Kjør eventuelt sausen glatt med en stavmikser.
Ha kjøttbollene over i sausen og la det hele putre videre i 15 minutter
Kok spagettien «al dente». Stek pølsene gylne og bland sammen pasta, pølser, kjøttboller og saus.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?