Til hovedinnhold
rask

Pasta med salsiccia og tomat

20 min

Pasta med salsiccia (italiensk krydret pølse) og tomat en av mine stadig tilbakevennende favoritter. Her ligger mye av hemmeligheten i en godt krydret, rå pølse som danner basen i verdens beste fem-minutters «kjøttsaus». Og bruk gode, modne tomater. 

Lagret av 721 brukere
Pasta med salsiccia og tomat
Foto: Krister Sørbø

Pasta med salsiccia (italiensk krydret pølse) og tomat en av mine stadig tilbakevennende favoritter. Her ligger mye av hemmeligheten i en godt krydret, rå pølse som danner basen i verdens beste fem-minutters «kjøttsaus». Og bruk gode, modne tomater. 

Lagret av 721 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g pasta
  • 3 fedd hvitløk
  • 500 g Salsiccia
  • 400 g tomat, gode, modne
  • 1 boks hermetiske tomater, knuste
  • tørket chili
  • 1 potte basilikum
  • olivenolje
  • parmesan, revet
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g pasta
  • 3 fedd hvitløk
  • 500 g Salsiccia
  • 400 g tomat, gode, modne
  • 1 boks hermetiske tomater, knuste
  • tørket chili
  • 1 potte basilikum
  • olivenolje
  • parmesan, revet
  • salt og kvernet pepper
Sett over pastavann. Finhakk hvitløken.
Varm en god klunk olivenolje i en stor stekepanne. Tilsett hvitløken og klem pølsefarsen som små boller rett over i pannen. Stek til alt er lett gyllent.
Ha i hakkede tomater og tomater fra boks. Dryss over en klype chili hvis ønskelig. La «kjøttsausen» syde over middels varme mens pastaen koker.
Hell av pastavannet og ha pastaen tilbake i kjelen (litt av vannet, 0,5 -1 dl, kan gjerne være igjen i kjelen. Bland «kjøttsausen» sammen med pastaen og la det hele få et skikkelig oppkok under omrøring.
Juster smaken med salt og pepper (hvis nødvendig) og bland inn godt med friske basilikumblader.
Dryss over revet parmesan og server straks!
woman cooking

Bon appetit!

Sett over pastavann. Finhakk hvitløken.
Varm en god klunk olivenolje i en stor stekepanne. Tilsett hvitløken og klem pølsefarsen som små boller rett over i pannen. Stek til alt er lett gyllent.
Ha i hakkede tomater og tomater fra boks. Dryss over en klype chili hvis ønskelig. La «kjøttsausen» syde over middels varme mens pastaen koker.
Hell av pastavannet og ha pastaen tilbake i kjelen (litt av vannet, 0,5 -1 dl, kan gjerne være igjen i kjelen. Bland «kjøttsausen» sammen med pastaen og la det hele få et skikkelig oppkok under omrøring.
Juster smaken med salt og pepper (hvis nødvendig) og bland inn godt med friske basilikumblader.
Dryss over revet parmesan og server straks!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?