Til hovedinnhold

Hjemmelaget gnocchi - steg for steg

2 h

Denne oppskriften på hjemmelaget gnocchi gir en forklaring på hvordan du lager gnocchi av bakte poteter. De kan imidlertid også lages på kokte melne poteter, og det tar kortere tid enn når potetene bakes i ovn. Kok potetene med skallet på, uten salt i vannet, og damp dem skikkelig tørre. Gjerne på et kjøkkenklede før du deler dem og skraper ut innmaten.

Bland eventuelt 50 -100 gram ricotta eller revet parmesan sammen med potetmassen. Hakkede urter, myke soltørkede tomater og spinat er også en mulighet.

På samme måte kan du lage søtpotetgnocchi ved å erstatte poteter med søtpotet, eller du kan lage en blanding av like deler potet og søtpotet. Siden søtpotet fort kan bli litt søtt, er det ekstra godt å blande inn revet parmesan. Vær nøye med å dampe søtpotetene helt tørre før de moses, da mye væske gir en veldig klissete deig. Unngå å få med tråder fra søtpotetkjøttet.

Hvis gnocchiene ikke skal brukes med samme, løfter du dem rett fra det kokende vannet og over i isvann. La de få renne godt av seg før du har de over på en stor tallerken eller lignende, og vender dem med litt olivenolje for å hindre at de kleber seg sammen. Oppbevar gnocchiene i kjøleskap til de skal spises. For lengre oppbevaring må de fryses ukokte og kokes da rett fra frossen tilstand.

Oppskriften kan deles i to hvis du synes det blir litt mye.

Lagret av 752 brukere
Hjemmelaget gnocchi - steg for steg

Denne oppskriften på hjemmelaget gnocchi gir en forklaring på hvordan du lager gnocchi av bakte poteter. De kan imidlertid også lages på kokte melne poteter, og det tar kortere tid enn når potetene bakes i ovn. Kok potetene med skallet på, uten salt i vannet, og damp dem skikkelig tørre. Gjerne på et kjøkkenklede før du deler dem og skraper ut innmaten.

Bland eventuelt 50 -100 gram ricotta eller revet parmesan sammen med potetmassen. Hakkede urter, myke soltørkede tomater og spinat er også en mulighet.

På samme måte kan du lage søtpotetgnocchi ved å erstatte poteter med søtpotet, eller du kan lage en blanding av like deler potet og søtpotet. Siden søtpotet fort kan bli litt søtt, er det ekstra godt å blande inn revet parmesan. Vær nøye med å dampe søtpotetene helt tørre før de moses, da mye væske gir en veldig klissete deig. Unngå å få med tråder fra søtpotetkjøttet.

Hvis gnocchiene ikke skal brukes med samme, løfter du dem rett fra det kokende vannet og over i isvann. La de få renne godt av seg før du har de over på en stor tallerken eller lignende, og vender dem med litt olivenolje for å hindre at de kleber seg sammen. Oppbevar gnocchiene i kjøleskap til de skal spises. For lengre oppbevaring må de fryses ukokte og kokes da rett fra frossen tilstand.

Oppskriften kan deles i to hvis du synes det blir litt mye.

Lagret av 752 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
  • 1.5 kg poteter, melne
  • 150 g hvetemel, gjerne ekstra finsiktet
  • 2 stykker eggeplomme
  • salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 kg poteter, melne
  • 150 g hvetemel, gjerne ekstra finsiktet
  • 2 stykker eggeplomme
  • salt
Prikk potetene med en gaffel og bak dem i ovn ved 200 grader til potetene er helt møre. Det tar 1-1,5 timer, veldig avhengig av størrelsen på potetene.
Prikk potetene med en gaffel og bak dem i ovn ved 200 grader til potetene er helt møre. Det tar 1-1,5 timer, veldig avhengig av størrelsen på potetene.
Avkjøl, del potetene og skrap ut all potetmassen.
Avkjøl, del potetene og skrap ut all potetmassen.
Press potetmassen gjennom en potetpresse eller lignende.
Press potetmassen gjennom en potetpresse eller lignende.
Tilsett eggeplommene og to gode klyper salt. Bland det lett med en gaffel.
Tilsett eggeplommene og to gode klyper salt. Bland det lett med en gaffel.
Dryss over melet og kna massen raskt sammen til en jevn deig.
Dryss over melet og kna massen raskt sammen til en jevn deig.
Dryss litt mel på arbeidsbenken og del deigen i 8 deler. Rull hver del ut til en pølse som er cirka 2 cm i diameter, og del pølsene i 2-3 cm brede biter med en kniv drysset med mel.
Dryss litt mel på arbeidsbenken og del deigen i 8 deler. Rull hver del ut til en pølse som er cirka 2 cm i diameter, og del pølsene i 2-3 cm brede biter med en kniv drysset med mel.
La gnocchiene være som små puter eller lag riller med baksiden en gaffel eller et spesial-rillebrett.
La gnocchiene være som små puter eller lag riller med baksiden en gaffel eller et spesial-rillebrett.
Kle et stort brett med kjøkkenhåndkle, dryss over godt med mel og legg gnocchiene over på brettet uten at de kommer i kontakt med hverandre.
Kok opp en romslig kjele med lettsaltet vann. Legg i noen av gnocchiene om gangen og la de koke til de flyter opp til overflaten. Det tar 2-3 minutter.
Kok opp en romslig kjele med lettsaltet vann. Legg i noen av gnocchiene om gangen og la de koke til de flyter opp til overflaten. Det tar 2-3 minutter.
Løft gnocchiene opp med en hullsleiv, og de er klare.
Løft gnocchiene opp med en hullsleiv, og de er klare.

Serveringsforslag

La gnocchiene renne godt av seg før du har de over på en stor tallerken med litt olivenolje.
Varm en stor stekepanne og tilsett en god klatt med smør. Ha i gnocchiene og stek dem gyllenbrune. Tilsett rosmarin mot slutten av steketiden.
Hell gnocchiene over på et fat og dryss over revet parmesan.
woman cooking

Bon appetit!

Prikk potetene med en gaffel og bak dem i ovn ved 200 grader til potetene er helt møre. Det tar 1-1,5 timer, veldig avhengig av størrelsen på potetene.
Prikk potetene med en gaffel og bak dem i ovn ved 200 grader til potetene er helt møre. Det tar 1-1,5 timer, veldig avhengig av størrelsen på potetene.
Avkjøl, del potetene og skrap ut all potetmassen.
Avkjøl, del potetene og skrap ut all potetmassen.
Press potetmassen gjennom en potetpresse eller lignende.
Press potetmassen gjennom en potetpresse eller lignende.
Tilsett eggeplommene og to gode klyper salt. Bland det lett med en gaffel.
Tilsett eggeplommene og to gode klyper salt. Bland det lett med en gaffel.
Dryss over melet og kna massen raskt sammen til en jevn deig.
Dryss over melet og kna massen raskt sammen til en jevn deig.
Dryss litt mel på arbeidsbenken og del deigen i 8 deler. Rull hver del ut til en pølse som er cirka 2 cm i diameter, og del pølsene i 2-3 cm brede biter med en kniv drysset med mel.
Dryss litt mel på arbeidsbenken og del deigen i 8 deler. Rull hver del ut til en pølse som er cirka 2 cm i diameter, og del pølsene i 2-3 cm brede biter med en kniv drysset med mel.
La gnocchiene være som små puter eller lag riller med baksiden en gaffel eller et spesial-rillebrett.
La gnocchiene være som små puter eller lag riller med baksiden en gaffel eller et spesial-rillebrett.
Kle et stort brett med kjøkkenhåndkle, dryss over godt med mel og legg gnocchiene over på brettet uten at de kommer i kontakt med hverandre.
Kok opp en romslig kjele med lettsaltet vann. Legg i noen av gnocchiene om gangen og la de koke til de flyter opp til overflaten. Det tar 2-3 minutter.
Kok opp en romslig kjele med lettsaltet vann. Legg i noen av gnocchiene om gangen og la de koke til de flyter opp til overflaten. Det tar 2-3 minutter.
Løft gnocchiene opp med en hullsleiv, og de er klare.
Løft gnocchiene opp med en hullsleiv, og de er klare.

Serveringsforslag

La gnocchiene renne godt av seg før du har de over på en stor tallerken med litt olivenolje.
Varm en stor stekepanne og tilsett en god klatt med smør. Ha i gnocchiene og stek dem gyllenbrune. Tilsett rosmarin mot slutten av steketiden.
Hell gnocchiene over på et fat og dryss over revet parmesan.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?