Hjemmelaget gnocchi - steg for steg
Denne oppskriften på hjemmelaget gnocchi gir en forklaring på hvordan du lager gnocchi av bakte poteter. De kan imidlertid også lages på kokte melne poteter, og det tar kortere tid enn når potetene bakes i ovn. Kok potetene med skallet på, uten salt i vannet, og damp dem skikkelig tørre. Gjerne på et kjøkkenklede før du deler dem og skraper ut innmaten.
Bland eventuelt 50 -100 gram ricotta eller revet parmesan sammen med potetmassen. Hakkede urter, myke soltørkede tomater og spinat er også en mulighet.
På samme måte kan du lage søtpotetgnocchi ved å erstatte poteter med søtpotet, eller du kan lage en blanding av like deler potet og søtpotet. Siden søtpotet fort kan bli litt søtt, er det ekstra godt å blande inn revet parmesan. Vær nøye med å dampe søtpotetene helt tørre før de moses, da mye væske gir en veldig klissete deig. Unngå å få med tråder fra søtpotetkjøttet.
Hvis gnocchiene ikke skal brukes med samme, løfter du dem rett fra det kokende vannet og over i isvann. La de få renne godt av seg før du har de over på en stor tallerken eller lignende, og vender dem med litt olivenolje for å hindre at de kleber seg sammen. Oppbevar gnocchiene i kjøleskap til de skal spises. For lengre oppbevaring må de fryses ukokte og kokes da rett fra frossen tilstand.
Oppskriften kan deles i to hvis du synes det blir litt mye.
Denne oppskriften på hjemmelaget gnocchi gir en forklaring på hvordan du lager gnocchi av bakte poteter. De kan imidlertid også lages på kokte melne poteter, og det tar kortere tid enn når potetene bakes i ovn. Kok potetene med skallet på, uten salt i vannet, og damp dem skikkelig tørre. Gjerne på et kjøkkenklede før du deler dem og skraper ut innmaten.
Bland eventuelt 50 -100 gram ricotta eller revet parmesan sammen med potetmassen. Hakkede urter, myke soltørkede tomater og spinat er også en mulighet.
På samme måte kan du lage søtpotetgnocchi ved å erstatte poteter med søtpotet, eller du kan lage en blanding av like deler potet og søtpotet. Siden søtpotet fort kan bli litt søtt, er det ekstra godt å blande inn revet parmesan. Vær nøye med å dampe søtpotetene helt tørre før de moses, da mye væske gir en veldig klissete deig. Unngå å få med tråder fra søtpotetkjøttet.
Hvis gnocchiene ikke skal brukes med samme, løfter du dem rett fra det kokende vannet og over i isvann. La de få renne godt av seg før du har de over på en stor tallerken eller lignende, og vender dem med litt olivenolje for å hindre at de kleber seg sammen. Oppbevar gnocchiene i kjøleskap til de skal spises. For lengre oppbevaring må de fryses ukokte og kokes da rett fra frossen tilstand.
Oppskriften kan deles i to hvis du synes det blir litt mye.
Ingredienser
- 1.5 kg poteter, melne
- 150 g hvetemel, gjerne ekstra finsiktet
- 2 stykker eggeplomme
- salt
Slik gjør du:
- 1.5 kg poteter, melne
- 150 g hvetemel, gjerne ekstra finsiktet
- 2 stykker eggeplomme
- salt
Serveringsforslag
