rask

Søtpotet-gnocchi med spinat- og ostesaus

30 min
Lagret av 676 brukere
Søtpotet-gnocchi med spinat- og ostesaus
Lagret av 676 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g gnocchi, av søtpotet
  • 1 fedd hvitløk, stort
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl melk, varm, evt. 2 dl melk + 1 dl fløte
  • 150 g spinat, renset
  • 2.5 dl parmesan, revet, evt. en miks av dine ostefavoritter
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g gnocchi, av søtpotet
  • 1 fedd hvitløk, stort
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl melk, varm, evt. 2 dl melk + 1 dl fløte
  • 150 g spinat, renset
  • 2.5 dl parmesan, revet, evt. en miks av dine ostefavoritter
  • salt
  • pepper
Finhakk hvitløken. Smelt smøret i en kasserolle og la hvitløken få frese litt i smøret.
Dryss over melet og visp det godt sammen. La melet få frese 30-40 sekunder.
Spe med melk mens du hele tiden visper for å unngå klumper. La sausen koke 2-3 minutter under omrøring eller til den tykner.
Grovhakk spinaten og rør den inn i sausen. La sausen få et skikkelig oppkok og smak til med salt og pepper. Husk at det er salt i osten også.
Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn osten.
Kok gnocchien i en romslig kjele med lettsaltet vann. Pass på at du ikke legger i for mange om gangen, kok heller i flere omganger. Gnocchiene er ferdige når de flyter opp til overflaten. Det tar bare et par minutter.
Løft gnocchiene opp med en hullsleiv og legg dem rett over i sausen.
Hvis sausen virker veldig tykk etter at gnocchien er tilsatt, kan du spe den med en skvett av kokevannet. Serveres med det samme.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk hvitløken. Smelt smøret i en kasserolle og la hvitløken få frese litt i smøret.
Dryss over melet og visp det godt sammen. La melet få frese 30-40 sekunder.
Spe med melk mens du hele tiden visper for å unngå klumper. La sausen koke 2-3 minutter under omrøring eller til den tykner.
Grovhakk spinaten og rør den inn i sausen. La sausen få et skikkelig oppkok og smak til med salt og pepper. Husk at det er salt i osten også.
Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn osten.
Kok gnocchien i en romslig kjele med lettsaltet vann. Pass på at du ikke legger i for mange om gangen, kok heller i flere omganger. Gnocchiene er ferdige når de flyter opp til overflaten. Det tar bare et par minutter.
Løft gnocchiene opp med en hullsleiv og legg dem rett over i sausen.
Hvis sausen virker veldig tykk etter at gnocchien er tilsatt, kan du spe den med en skvett av kokevannet. Serveres med det samme.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?