Til hovedinnhold

Pasta med grønnkålpesto

25 min

Pasta med grønnkålpesto er fargerikt og veldig godt! Topp pastaen med litt stekt salciccia, chorizo eller annen smaksrik pølse eller skinke, hvis du ønsker. Server gjerne en enkel tomatsalat og hvitløksbrød ved siden av. Valnøttene i pestoen kan erstattes med mandler eller pinjekjerner.

Grønnkålpestoen kan brukes på samme måte som annen pesto, og den passer like godt til kylling som til fisk.

Lagret av 836 brukere
Pasta med grønnkålpesto

Pasta med grønnkålpesto er fargerikt og veldig godt! Topp pastaen med litt stekt salciccia, chorizo eller annen smaksrik pølse eller skinke, hvis du ønsker. Server gjerne en enkel tomatsalat og hvitløksbrød ved siden av. Valnøttene i pestoen kan erstattes med mandler eller pinjekjerner.

Grønnkålpestoen kan brukes på samme måte som annen pesto, og den passer like godt til kylling som til fisk.

Lagret av 836 brukere

Ingredienser

2
porsjoner
  • 250 g pasta
  • parmesan, til servering

Grønnkålpesto

  • 60 g grønnkål, renset
  • 1 bunt basilikum, liten
  • 50 g parmesan
  • 50 g valnøtter
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss sitronsaft
  • 1.5 dl olivenolje, mild
  • 1 klype tørket chili
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 250 g pasta
  • parmesan, til servering

Grønnkålpesto

  • 60 g grønnkål, renset
  • 1 bunt basilikum, liten
  • 50 g parmesan
  • 50 g valnøtter
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss sitronsaft
  • 1.5 dl olivenolje, mild
  • 1 klype tørket chili
  • salt og kvernet pepper
Lag først pestoen. Kjør grønnkål, basilikumblader, parmesan, hakkede valnøtter, hakket hvitløk, sitronsaft og olje til en jevn puré i en hurtigmikser. Smak pestoen til med en klype chili, salt og kvernet pepper.
Kok pastaen «al dente» i rikelig med saltet vann. Hell av kokevannet.
Bland pastaen med et par gode skjeer pesto. Dryss over revet parmesan og server resten av pestoen ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Lag først pestoen. Kjør grønnkål, basilikumblader, parmesan, hakkede valnøtter, hakket hvitløk, sitronsaft og olje til en jevn puré i en hurtigmikser. Smak pestoen til med en klype chili, salt og kvernet pepper.
Kok pastaen «al dente» i rikelig med saltet vann. Hell av kokevannet.
Bland pastaen med et par gode skjeer pesto. Dryss over revet parmesan og server resten av pestoen ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?