Pastagrateng med rigatoni
Lag pastagrateng med rigatoni!
Det sies at det finnes minst en pastafasong for hver dag, og stadig flere blir oppfunnet. Når du skal lage pastagrateng, må du lete etter store pastarør eller rigatoni. Rørene skal nemlig fylles med kjøttsaus før de toppes med ostesaus, og det hele gratineres så i ovn. Vær litt ekstra nøye når du hakker løk og skjærer grønnsakene til kjøttsausen, for store klumper er langt mer utfordrende å få ned i rørene enn en jevn og fin saus. Smaksmessig er denne gratengen veldig nært beslektet med lasagne. Forskjellen ligger i utforming og utseende ved servering. Kjøttsausen kan lages uten gulrot og stangselleri, og rødvin kan erstattes med ekstra kjøttkraft. Serveres gjerne med en tomatsalat og hvitløksbrød.
Lager du paien i en springform kan du enkelt ta av kanten rundt og servere paien slik at den fine kanten kommer tydelig frem.
Lag pastagrateng med rigatoni!
Det sies at det finnes minst en pastafasong for hver dag, og stadig flere blir oppfunnet. Når du skal lage pastagrateng, må du lete etter store pastarør eller rigatoni. Rørene skal nemlig fylles med kjøttsaus før de toppes med ostesaus, og det hele gratineres så i ovn. Vær litt ekstra nøye når du hakker løk og skjærer grønnsakene til kjøttsausen, for store klumper er langt mer utfordrende å få ned i rørene enn en jevn og fin saus. Smaksmessig er denne gratengen veldig nært beslektet med lasagne. Forskjellen ligger i utforming og utseende ved servering. Kjøttsausen kan lages uten gulrot og stangselleri, og rødvin kan erstattes med ekstra kjøttkraft. Serveres gjerne med en tomatsalat og hvitløksbrød.
Lager du paien i en springform kan du enkelt ta av kanten rundt og servere paien slik at den fine kanten kommer tydelig frem.
Ingredienser
- 400 g pasta, Rigatoni (pastarør)
Kjøttsaus
- 100 g bacon, pancetta, eller spekeskinke
- 1 stk løk, stor
- 2 fedd hvitløk
- 2 stykker gulrøtter, mellomstore
- 3 stilker stangselleri
- 2 ts oregano, tørket
- 600 g kjøttdeig, eller karbonadedeig
- 2 bokser smaksrike tomater, knuste, 2x400gr
- 2 dl kjøttkraft
- 1.5 dl rødvin
- salt og kvernet pepper
- sukker
- olivenolje
- basilikum, frisk
Bechamelsaus
- 50 g smør
- 40 g hvetemel
- 5 dl melk, varm
- 100 g mozzarella, revet
- 100 g parmesan, revet
- salt og kvernet pepper
- revet muskatnøtt
Slik gjør du:
- 400 g pasta, Rigatoni (pastarør)
Kjøttsaus
- 100 g bacon, pancetta, eller spekeskinke
- 1 stk løk, stor
- 2 fedd hvitløk
- 2 stykker gulrøtter, mellomstore
- 3 stilker stangselleri
- 2 ts oregano, tørket
- 600 g kjøttdeig, eller karbonadedeig
- 2 bokser smaksrike tomater, knuste, 2x400gr
- 2 dl kjøttkraft
- 1.5 dl rødvin
- salt og kvernet pepper
- sukker
- olivenolje
- basilikum, frisk
Bechamelsaus
- 50 g smør
- 40 g hvetemel
- 5 dl melk, varm
- 100 g mozzarella, revet
- 100 g parmesan, revet
- salt og kvernet pepper
- revet muskatnøtt
