rask

Pasta med sopp

30 min
2688 har lagret denne
Kremet pasta med sopp
Foto: Sara Johannessen Meek
2688 har lagret denne
4
porsjoner
  • 400 g tagliatelle
  • 600 g skogsopp, etter ønske, renset
  • 2 stykker sjalottløk, finhakket
  • 2 stykker hvitløksfedd, finhakket
  • 2 stilker timian
  • 1 dl hvitvin, tørr, kan sløyfes
  • 3 dl fløte, eller matfløte
  • 0.5 dl parmesan, revet + ekstra til servering
  • salt og kvernet pepper
  • 1 bunt gressløk, liten
  • olje, eller smør, til steking
Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g tagliatelle
  • 600 g skogsopp, etter ønske, renset
  • 2 stykker sjalottløk, finhakket
  • 2 stykker hvitløksfedd, finhakket
  • 2 stilker timian
  • 1 dl hvitvin, tørr, kan sløyfes
  • 3 dl fløte, eller matfløte
  • 0.5 dl parmesan, revet + ekstra til servering
  • salt og kvernet pepper
  • 1 bunt gressløk, liten
  • olje, eller smør, til steking
Kok pastaen al dente og forbered soppen mens pastaen koker.
Bruk en stor stekepanne og stek soppen et par minutter over høy varme i litt olje. Unngå å røre det første minuttet, rist heller litt på pannen.
Tilsett et par klatter smør, sjalottløk, hvitløk og timian. La det frese litt til under omrøring.
Hell i vinen, og la det koke til halvparten av væskemengden har fordampet.
Tilsett fløte og kok til det tykner noe. Rør inn osten og smak til med salt og pepper.
Hell av vannet på pastaen, men ta vare på 1 dl av kokevannet.
Bland soppsausen sammen med pastaen og hakket gressløk. Spe eventuelt med litt av kokevannet for en ekstra saftig saus.
Dryss over litt ekstra parmesan ved servering.
woman cooking

Bon appetit!

Kok pastaen al dente og forbered soppen mens pastaen koker.
Bruk en stor stekepanne og stek soppen et par minutter over høy varme i litt olje. Unngå å røre det første minuttet, rist heller litt på pannen.
Tilsett et par klatter smør, sjalottløk, hvitløk og timian. La det frese litt til under omrøring.
Hell i vinen, og la det koke til halvparten av væskemengden har fordampet.
Tilsett fløte og kok til det tykner noe. Rør inn osten og smak til med salt og pepper.
Hell av vannet på pastaen, men ta vare på 1 dl av kokevannet.
Bland soppsausen sammen med pastaen og hakket gressløk. Spe eventuelt med litt av kokevannet for en ekstra saftig saus.
Dryss over litt ekstra parmesan ved servering.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?