Cacio e Pepe er en enkel, god og klassisk pastarett med ost og pepper. Hovedingrediensene er rett og slett pasta, pecorino, parmesan og pepper. Server gjerne med et ekstra dryss av ost og pepper.
Cacio e Pepe er en enkel, god og klassisk pastarett med ost og pepper. Hovedingrediensene er rett og slett pasta, pecorino, parmesan og pepper. Server gjerne med et ekstra dryss av ost og pepper.
Riv osten fint og bland den med knust pepper i en stor bolle av stål eller glass. Tilsett litt vann og mos det sammen til en grøtete «røre».
Kok pastaen i rikelig med lettsaltet vann i en romslig kjele.
Når pastaen er «al dente» løfter du den opp av kokevannet og rett over i osteblandingen. Ta vare på cirka 2 dl av kokevannet.
Rør alt godt og energisk sammen med en slikkepott. Tilsett olje eller smør. Ha alt tilbake i kjelen.
Spe med litt av kokevannet og fortsett å røre til sausen klistrer seg til pastaen. Sausen skal ha en kremet konsistens, og den skal ikke være vandig. Server pastaen med det samme, gjerne med et ekstra dryss av ost og pepper.
Bon appetit!
Riv osten fint og bland den med knust pepper i en stor bolle av stål eller glass. Tilsett litt vann og mos det sammen til en grøtete «røre».
Kok pastaen i rikelig med lettsaltet vann i en romslig kjele.
Når pastaen er «al dente» løfter du den opp av kokevannet og rett over i osteblandingen. Ta vare på cirka 2 dl av kokevannet.
Rør alt godt og energisk sammen med en slikkepott. Tilsett olje eller smør. Ha alt tilbake i kjelen.
Spe med litt av kokevannet og fortsett å røre til sausen klistrer seg til pastaen. Sausen skal ha en kremet konsistens, og den skal ikke være vandig. Server pastaen med det samme, gjerne med et ekstra dryss av ost og pepper.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto