Pasta med kjøttboller i tomatsaus

45 min

Enkle og gode retter er gull i en travel hverdag. Fersk spagetti med hjemmelagde kjøttboller i tomatsaus er skikkelig trivselmat på hvilken som helst ukedag. Dette er en hyggelig middag å lage sammen med venner eller familie.  

984 har lagret denne
Pasta med kjøttboller i tomatsaus

Enkle og gode retter er gull i en travel hverdag. Fersk spagetti med hjemmelagde kjøttboller i tomatsaus er skikkelig trivselmat på hvilken som helst ukedag. Dette er en hyggelig middag å lage sammen med venner eller familie.  

984 har lagret denne
4
porsjoner

Kjøttboller

  • 0.5 stk rød chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 400 g kjøttdeig, eller karbonadedeig
  • 1 stk egg
  • 100 g parmesan
  • 1 håndfull basilikum, finhakket
  • salt
  • pepper

Tomatsaus

  • 2 bokser hermetiske tomater, knuste, 400 gram per boks
  • 2 fedd hvitløk, eller 3
  • 1 stk gul løk
  • 0.5 stk rød chili
  • 1 håndfull basilikum, finhakket
  • salt
  • pepper
  • 400 g fersk pasta
Unngå at skjermen går i dvale

Kjøttboller

  • 0.5 stk rød chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 400 g kjøttdeig, eller karbonadedeig
  • 1 stk egg
  • 100 g parmesan
  • 1 håndfull basilikum, finhakket
  • salt
  • pepper

Tomatsaus

  • 2 bokser hermetiske tomater, knuste, 400 gram per boks
  • 2 fedd hvitløk, eller 3
  • 1 stk gul løk
  • 0.5 stk rød chili
  • 1 håndfull basilikum, finhakket
  • salt
  • pepper
  • 400 g fersk pasta
Finhakk hvitløk, løk og chili. Fres i olje til det er blankt. Senk temperaturen og tilsett tomatboksene.
Tilsett finhakket basilikum og la det putre på svak varme. Når den etterhvert tykner kan du spe i litt vann.
Lag kjøttbollene. Bland sammen alle ingredienser i en bolle/kjøkkenmaskin.
Form boller. Varm en tykk stekepanne eller gryte. Ha i godt med olje/smør og stek bollene gylden. La de bli nesten gjennomstekt før du legger de i tomatsausen. La de putre på svak varme. Imens koker du pastaen som anvist på pakken.
Server varm med pasta. Topp med revet parmesan.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk hvitløk, løk og chili. Fres i olje til det er blankt. Senk temperaturen og tilsett tomatboksene.
Tilsett finhakket basilikum og la det putre på svak varme. Når den etterhvert tykner kan du spe i litt vann.
Lag kjøttbollene. Bland sammen alle ingredienser i en bolle/kjøkkenmaskin.
Form boller. Varm en tykk stekepanne eller gryte. Ha i godt med olje/smør og stek bollene gylden. La de bli nesten gjennomstekt før du legger de i tomatsausen. La de putre på svak varme. Imens koker du pastaen som anvist på pakken.
Server varm med pasta. Topp med revet parmesan.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?