Dette er en kjempegod ovnsbakt rett som er enkel og rask å lage. I denne varianten brukes brokkoli, gulrot og rødløk, men har du andre grønnsaker i kjøleskapet som du ønsker å bruke kan du selvsagt gjøre det. Spis retten som den er eller ha en deilig grønn salat ved siden av.
Dette er en kjempegod ovnsbakt rett som er enkel og rask å lage. I denne varianten brukes brokkoli, gulrot og rødløk, men har du andre grønnsaker i kjøleskapet som du ønsker å bruke kan du selvsagt gjøre det. Spis retten som den er eller ha en deilig grønn salat ved siden av.
Sett ovnen på 200 grader. Finhakk gul løk og hvitløk. Skjær rødløk i skiver og del brokkolien i små buketter. Skjær gulrot i terninger. Riv ost.
Varm solsikkeolje i en kjele, tilsett gul løk og stek til den har blitt myk og blank. Tilsett så halvparten av hvitløken, chilipulver og gulrotbiter og stek et par minutter til. Tilsett hermetiserte tomater, kremet balsamico, sitronsaft og tomatpuré og kok til sausen har tyknet litt, cirka 15 minutter. Smak til med salt og pepper. Ta av platen og tilsett fersk timian.
I mens sausen småputrer koker du opp vann i en kjele. Tilsett pasta og kok den litt under halvparten av koketiden som er angitt på pakka. Når det er cirka 1 minutt igjen putter du oppi brokkolien. Renn så av vannet, tilsett litt olivenolje og sett til sides. La det avkjøles litt.
Bland resten av hvitløken med crème fraîche. Bland sammen med pastaen og brokkolien.
Smør en ildfast form (cirka 16,5 x 25,5 centimeter). Legg lagvis pastablandingen, tomatsausen og rødløk. Avslutt med ost. Stekes i ovnen i cirka 10-15 minutter, til osten har smeltet og blitt gylden.
Bon appetit!
Sett ovnen på 200 grader. Finhakk gul løk og hvitløk. Skjær rødløk i skiver og del brokkolien i små buketter. Skjær gulrot i terninger. Riv ost.
Varm solsikkeolje i en kjele, tilsett gul løk og stek til den har blitt myk og blank. Tilsett så halvparten av hvitløken, chilipulver og gulrotbiter og stek et par minutter til. Tilsett hermetiserte tomater, kremet balsamico, sitronsaft og tomatpuré og kok til sausen har tyknet litt, cirka 15 minutter. Smak til med salt og pepper. Ta av platen og tilsett fersk timian.
I mens sausen småputrer koker du opp vann i en kjele. Tilsett pasta og kok den litt under halvparten av koketiden som er angitt på pakka. Når det er cirka 1 minutt igjen putter du oppi brokkolien. Renn så av vannet, tilsett litt olivenolje og sett til sides. La det avkjøles litt.
Bland resten av hvitløken med crème fraîche. Bland sammen med pastaen og brokkolien.
Smør en ildfast form (cirka 16,5 x 25,5 centimeter). Legg lagvis pastablandingen, tomatsausen og rødløk. Avslutt med ost. Stekes i ovnen i cirka 10-15 minutter, til osten har smeltet og blitt gylden.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto