One pot pasta med kjøttsaus

1 h
Lagret av 8356 brukere
One pot pasta med kjøttsaus
Lagret av 8356 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk løk, stor
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stykker gulrot, mellomstore
  • 3 stilker stangselleri
  • 2 ts oregano, tørket
  • 500 g kjøttdeig, eller karbonadedeig
  • 2 bokser hermetiske tomater, 2 x 400 gram
  • 8 dl kjøttkraft
  • salt og kvernet pepper
  • sukker
  • 350 g pasta, rigatone, eller annen type
  • olivenolje
  • 1 stk mozzarella, fersk, cirka 125 gram
  • basilikum, fersk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk løk, stor
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stykker gulrot, mellomstore
  • 3 stilker stangselleri
  • 2 ts oregano, tørket
  • 500 g kjøttdeig, eller karbonadedeig
  • 2 bokser hermetiske tomater, 2 x 400 gram
  • 8 dl kjøttkraft
  • salt og kvernet pepper
  • sukker
  • 350 g pasta, rigatone, eller annen type
  • olivenolje
  • 1 stk mozzarella, fersk, cirka 125 gram
  • basilikum, fersk
Finhakk løk og hvitløk. Skjær gulrøtter og selleri i små terninger.
Varm en god klunk olivenolje i en romslig gryte. Ha i løk og hvitløk og la det frese i noen minutter. Løken skal bli myk og gyllen, men ikke brun.
Tilsett gulrøtter, selleri og oregano. Fres videre til alle grønnsakene er myke og lett gylne. Det tar cirka 10 minutter.
Tilsett kjøttdeigen og fres videre til kjøttdeigen er brunet. Tilsett tomater og kjøttkraft. Kok opp og la sausen småputre i cirka 20 minutter. Smak til med salt, pepper og en klype sukker.
Ha i pastaen og la det hele småkoke videre til sausen har tyknet og pastaen er ferdigkokt. Det tar cirka 15 minutter.
Rør med jevne mellomrom underveis i kokingen, slik at det ikke fester seg i bunnen av gryta.
Topp gryta med mozzarella i biter og grovhakket basilikum.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk løk og hvitløk. Skjær gulrøtter og selleri i små terninger.
Varm en god klunk olivenolje i en romslig gryte. Ha i løk og hvitløk og la det frese i noen minutter. Løken skal bli myk og gyllen, men ikke brun.
Tilsett gulrøtter, selleri og oregano. Fres videre til alle grønnsakene er myke og lett gylne. Det tar cirka 10 minutter.
Tilsett kjøttdeigen og fres videre til kjøttdeigen er brunet. Tilsett tomater og kjøttkraft. Kok opp og la sausen småputre i cirka 20 minutter. Smak til med salt, pepper og en klype sukker.
Ha i pastaen og la det hele småkoke videre til sausen har tyknet og pastaen er ferdigkokt. Det tar cirka 15 minutter.
Rør med jevne mellomrom underveis i kokingen, slik at det ikke fester seg i bunnen av gryta.
Topp gryta med mozzarella i biter og grovhakket basilikum.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?