One pot pasta med kjøttsaus

60 min

One pot-retter tilberedes etter prinsippet at mange gode smaker får koke sammen til noe enda bedre. Du har altså alle ingrediensene i en gryte, inkludert ukokt pasta, og lar det koke til pastaen er nesten perfekt kokt og væsken er redusert til kjøttsaus. Pastaen suger til seg smak underveis i kokingen og alt blir ferdig samtidig.  

8850 har lagret denne
One pot pasta med kjøttsaus

One pot-retter tilberedes etter prinsippet at mange gode smaker får koke sammen til noe enda bedre. Du har altså alle ingrediensene i en gryte, inkludert ukokt pasta, og lar det koke til pastaen er nesten perfekt kokt og væsken er redusert til kjøttsaus. Pastaen suger til seg smak underveis i kokingen og alt blir ferdig samtidig.  

8850 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1 stk løk, stor
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stykker gulrot, mellomstore
  • 3 stilker stangselleri
  • 2 ts oregano, tørket
  • 500 g kjøttdeig, eller karbonadedeig
  • 2 bokser hermetiske tomater, 2 x 400 gram
  • 8 dl kjøttkraft
  • salt og kvernet pepper
  • sukker
  • 350 g pasta, rigatone, eller annen type
  • olivenolje
  • 1 stk mozzarella, fersk, cirka 125 gram
  • basilikum, fersk
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk løk, stor
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stykker gulrot, mellomstore
  • 3 stilker stangselleri
  • 2 ts oregano, tørket
  • 500 g kjøttdeig, eller karbonadedeig
  • 2 bokser hermetiske tomater, 2 x 400 gram
  • 8 dl kjøttkraft
  • salt og kvernet pepper
  • sukker
  • 350 g pasta, rigatone, eller annen type
  • olivenolje
  • 1 stk mozzarella, fersk, cirka 125 gram
  • basilikum, fersk
Finhakk løk og hvitløk. Skjær gulrøtter og selleri i små terninger.
Varm en god klunk olivenolje i en romslig gryte. Ha i løk og hvitløk og la det frese i noen minutter. Løken skal bli myk og gyllen, men ikke brun.
Tilsett gulrøtter, selleri og oregano. Fres videre til alle grønnsakene er myke og lett gylne. Det tar cirka 10 minutter.
Tilsett kjøttdeigen og fres videre til kjøttdeigen er brunet. Tilsett tomater og kjøttkraft. Kok opp og la sausen småputre i cirka 20 minutter. Smak til med salt, pepper og en klype sukker.
Ha i pastaen og la det hele småkoke videre til sausen har tyknet og pastaen er ferdigkokt. Det tar cirka 15 minutter.
Rør med jevne mellomrom underveis i kokingen, slik at det ikke fester seg i bunnen av gryta.
Topp gryta med mozzarella i biter og grovhakket basilikum.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk løk og hvitløk. Skjær gulrøtter og selleri i små terninger.
Varm en god klunk olivenolje i en romslig gryte. Ha i løk og hvitløk og la det frese i noen minutter. Løken skal bli myk og gyllen, men ikke brun.
Tilsett gulrøtter, selleri og oregano. Fres videre til alle grønnsakene er myke og lett gylne. Det tar cirka 10 minutter.
Tilsett kjøttdeigen og fres videre til kjøttdeigen er brunet. Tilsett tomater og kjøttkraft. Kok opp og la sausen småputre i cirka 20 minutter. Smak til med salt, pepper og en klype sukker.
Ha i pastaen og la det hele småkoke videre til sausen har tyknet og pastaen er ferdigkokt. Det tar cirka 15 minutter.
Rør med jevne mellomrom underveis i kokingen, slik at det ikke fester seg i bunnen av gryta.
Topp gryta med mozzarella i biter og grovhakket basilikum.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?