rask

Pasta carbonara

25 min

Pasta carbonara er en klassiker på middagsbordet. Det finnes mange forskjellige varianter av pasta carbonara - noen liker å lage carbonara med fløte, andre med erter - men her går vi for en helt klassisk variant med pancetta og parmesan.

5105 har lagret denne
Pasta carbonara med pancetta og parmesan

Pasta carbonara er en klassiker på middagsbordet. Det finnes mange forskjellige varianter av pasta carbonara - noen liker å lage carbonara med fløte, andre med erter - men her går vi for en helt klassisk variant med pancetta og parmesan.

5105 har lagret denne
2
porsjoner
  • 100 g pancetta, eller tørrsaltet bacon
  • 50 g parmesan, eller pecorino
  • 2 stk egg, mellomstore
  • olivenolje
  • 200 g pasta, tørr, gjerne spagetti eller bucatini
  • salt
  • pepper

Til servering

  • parmesan, eller pecorino
  • persille, hakket, kan sløyfes
Unngå at skjermen går i dvale
  • 100 g pancetta, eller tørrsaltet bacon
  • 50 g parmesan, eller pecorino
  • 2 stk egg, mellomstore
  • olivenolje
  • 200 g pasta, tørr, gjerne spagetti eller bucatini
  • salt
  • pepper

Til servering

  • parmesan, eller pecorino
  • persille, hakket, kan sløyfes
Skjær pancetta eller bacon i små biter. Visp egg og ost godt sammen i en bolle, visp til blandingen blir litt luftig. Stek pancetta- eller baconbitene gylne i en romslig stekepanne med en klunk olivenolje.  Sett pannen til side så lenge.
Kok pastaen i rikelig med fosskokende godt saltet vann (bruk cirka 1 ss salt per liter, smak på vannet). Husk at pastaen skal kokes «al dente», det vil si at det fortsatt skal være litt tyggemotstand i pastaen. Ta vare på cirka 1 ½ dl av kokevannet når du heller den perfekt kokte pastaen over i et dørslag.
Gi pannen med pancetta (eller bacon) en rask oppvarming før du trekker pannen til side og heller all pastaen over i pannen. Tilsett eggeblandingen og spe med litt av kokevannet mens du svinger på pannen og blander alt godt sammen. Sausen skal bli saftig, glatt og glinsende - og absolutt ikke kornete. Krydre med kvernet sort pepper og salt hvis nødvendig.
Serveres umiddelbart med litt ekstra parmesan eller pecorino!
woman cooking

Bon appetit!

Skjær pancetta eller bacon i små biter. Visp egg og ost godt sammen i en bolle, visp til blandingen blir litt luftig. Stek pancetta- eller baconbitene gylne i en romslig stekepanne med en klunk olivenolje.  Sett pannen til side så lenge.
Kok pastaen i rikelig med fosskokende godt saltet vann (bruk cirka 1 ss salt per liter, smak på vannet). Husk at pastaen skal kokes «al dente», det vil si at det fortsatt skal være litt tyggemotstand i pastaen. Ta vare på cirka 1 ½ dl av kokevannet når du heller den perfekt kokte pastaen over i et dørslag.
Gi pannen med pancetta (eller bacon) en rask oppvarming før du trekker pannen til side og heller all pastaen over i pannen. Tilsett eggeblandingen og spe med litt av kokevannet mens du svinger på pannen og blander alt godt sammen. Sausen skal bli saftig, glatt og glinsende - og absolutt ikke kornete. Krydre med kvernet sort pepper og salt hvis nødvendig.
Serveres umiddelbart med litt ekstra parmesan eller pecorino!
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?