Pasta carbonara er en klassiker på middagsbordet. Det finnes mange forskjellige varianter av pasta carbonara - noen liker å lage carbonara med fløte, andre med erter - men her går vi for en helt klassisk variant med pancetta og parmesan.
Pasta carbonara er en klassiker på middagsbordet. Det finnes mange forskjellige varianter av pasta carbonara - noen liker å lage carbonara med fløte, andre med erter - men her går vi for en helt klassisk variant med pancetta og parmesan.
Skjær pancetta eller bacon i små biter. Visp egg og ost godt sammen i en bolle, visp til blandingen blir litt luftig. Stek pancetta- eller baconbitene gylne i en romslig stekepanne med en klunk olivenolje. Sett pannen til side så lenge.
Kok pastaen i rikelig med fosskokende godt saltet vann (bruk cirka 1 ss salt per liter, smak på vannet). Husk at pastaen skal kokes «al dente», det vil si at det fortsatt skal være litt tyggemotstand i pastaen. Ta vare på cirka 1 ½ dl av kokevannet når du heller den perfekt kokte pastaen over i et dørslag.
Gi pannen med pancetta (eller bacon) en rask oppvarming før du trekker pannen til side og heller all pastaen over i pannen. Tilsett eggeblandingen og spe med litt av kokevannet mens du svinger på pannen og blander alt godt sammen. Sausen skal bli saftig, glatt og glinsende - og absolutt ikke kornete. Krydre med kvernet sort pepper og salt hvis nødvendig.
Serveres umiddelbart med litt ekstra parmesan eller pecorino!
Bon appetit!
Skjær pancetta eller bacon i små biter. Visp egg og ost godt sammen i en bolle, visp til blandingen blir litt luftig. Stek pancetta- eller baconbitene gylne i en romslig stekepanne med en klunk olivenolje. Sett pannen til side så lenge.
Kok pastaen i rikelig med fosskokende godt saltet vann (bruk cirka 1 ss salt per liter, smak på vannet). Husk at pastaen skal kokes «al dente», det vil si at det fortsatt skal være litt tyggemotstand i pastaen. Ta vare på cirka 1 ½ dl av kokevannet når du heller den perfekt kokte pastaen over i et dørslag.
Gi pannen med pancetta (eller bacon) en rask oppvarming før du trekker pannen til side og heller all pastaen over i pannen. Tilsett eggeblandingen og spe med litt av kokevannet mens du svinger på pannen og blander alt godt sammen. Sausen skal bli saftig, glatt og glinsende - og absolutt ikke kornete. Krydre med kvernet sort pepper og salt hvis nødvendig.
Serveres umiddelbart med litt ekstra parmesan eller pecorino!