Til hovedinnhold

Pasta med rødbetpesto

1 h 30 min
11 varer
377
Pasta med rødbetpesto

Pasta med rødbetpesto er kanskje den mest fargerike middagen du lager denne uken. Det er enkelt å lage pesto med rødbet, og smakfullt er det også. Prøv denne spennende middagsvrien og bli frelst av den gode smaken.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 400 g pasta
  • valnøtter, hakkede
  • parmesan
  • ruccolasalat
  • basilikum
  • olivenolje
  • pepper

Rødbetpesto

  • 500 g rødbeter
  • 80 g valnøtter, hakkede
  • 4 fedd hvitløk
  • 100 g parmesan, revet
  • 2 dl olivenolje
  • 2 ss sitronsaft
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g pasta
  • valnøtter, hakkede
  • parmesan
  • ruccolasalat
  • basilikum
  • olivenolje
  • pepper

Rødbetpesto

  • 500 g rødbeter
  • 80 g valnøtter, hakkede
  • 4 fedd hvitløk
  • 100 g parmesan, revet
  • 2 dl olivenolje
  • 2 ss sitronsaft
  • salt
  • pepper
Sett ovnen på 200 grader. Vask rødbetene godt. Skjær av litt av stilkefestet uten å fjerne for mye.
Legg rødbetene over i en passende ildfast form og pensle snittflaten med litt olje. Bak rødbetene i cirka 1 time, eller til de er helt myke.
Avkjøl, skrell og kutt rødbetene i mindre biter. Kjør rødbeter, valnøtter, hvitløk og halvparten av oljen sammen til en jevn tykk masse i en hurtigmikser.
Tilsett resten av oljen, parmesan og sitronsaft. Kjør alt godt sammen og smak pestoen til med salt og kvernet pepper.
Kok pastaen «al dente» i rikelig med saltet vann. Hell av kokevannet, men ta vare på cirka 1 dl av vannet.
Bland den nykokte pastaen med cirka 5 ss rødbetpesto og spe med en skvett av kokevannet.
Dryss over ekstra valnøtter, gjerne ristet i en tørr varm panne. Ha også over høvlet parmesan og ruccolasalat. Drypp over litt olje og kvern over litt pepper.
Server ekstra rødbetpesto ved siden av. Resten av pestoen kan oppbevares i kjøleskapet i inntil én uke.
woman cooking

Bon appetit!

Sett ovnen på 200 grader. Vask rødbetene godt. Skjær av litt av stilkefestet uten å fjerne for mye.
Legg rødbetene over i en passende ildfast form og pensle snittflaten med litt olje. Bak rødbetene i cirka 1 time, eller til de er helt myke.
Avkjøl, skrell og kutt rødbetene i mindre biter. Kjør rødbeter, valnøtter, hvitløk og halvparten av oljen sammen til en jevn tykk masse i en hurtigmikser.
Tilsett resten av oljen, parmesan og sitronsaft. Kjør alt godt sammen og smak pestoen til med salt og kvernet pepper.
Kok pastaen «al dente» i rikelig med saltet vann. Hell av kokevannet, men ta vare på cirka 1 dl av vannet.
Bland den nykokte pastaen med cirka 5 ss rødbetpesto og spe med en skvett av kokevannet.
Dryss over ekstra valnøtter, gjerne ristet i en tørr varm panne. Ha også over høvlet parmesan og ruccolasalat. Drypp over litt olje og kvern over litt pepper.
Server ekstra rødbetpesto ved siden av. Resten av pestoen kan oppbevares i kjøleskapet i inntil én uke.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?