Pasta med oksehaleragu
For å lage pappardelle med oksehaleragu trenger du god tid. Men du verden som det er verdt den ekstra tiden! Dette er en kraftig rett som inviterer til lun høsthygge. Gjerne med både rødvin og stearinlys, foran peisen.
Tips 1: Koking av oksehaler tar tid at når du først er i gang kan det være greit å koke en hel gjeng for så å fryse ned de du ikke skal bruke.
Tips 2: 2 dl rødvin kan erstattes med 3 dl mørkt øl hvis ønskelig.
Tips 3: Andre grønnsaker som en bit sellerirot, purre eller en rød chili (renset for frø og finhakket) kan også tilsettes kraften.
For å lage pappardelle med oksehaleragu trenger du god tid. Men du verden som det er verdt den ekstra tiden! Dette er en kraftig rett som inviterer til lun høsthygge. Gjerne med både rødvin og stearinlys, foran peisen.
Tips 1: Koking av oksehaler tar tid at når du først er i gang kan det være greit å koke en hel gjeng for så å fryse ned de du ikke skal bruke.
Tips 2: 2 dl rødvin kan erstattes med 3 dl mørkt øl hvis ønskelig.
Tips 3: Andre grønnsaker som en bit sellerirot, purre eller en rød chili (renset for frø og finhakket) kan også tilsettes kraften.
- 1.5 kg oksehale
- 1 stk løk
- 3 fedd hvitløk
- 1 stk gulrot
- 2 stk selleristang
- 1 boks hermetiske tomater
- 2 stk laurbærblad
- 2 dl rødvin
- 1 kvast timian
- rapsolje, eller mild olivenolje, til steking
- salt og kvernet pepper
- 400 g pappardelle
- bladpersille, hakket
- parmesan
- 1.5 kg oksehale
- 1 stk løk
- 3 fedd hvitløk
- 1 stk gulrot
- 2 stk selleristang
- 1 boks hermetiske tomater
- 2 stk laurbærblad
- 2 dl rødvin
- 1 kvast timian
- rapsolje, eller mild olivenolje, til steking
- salt og kvernet pepper
- 400 g pappardelle
- bladpersille, hakket
- parmesan
