Pasta Amatriciana

45 min

Bucatini all`Amatriciana, eller pasta amatriciana, er en knallgod italiensk klassiker som er overraskende enkel å lage, men det krever råvarer av topp kvalitet. 
Får du ikke tak i svinekjaker, kan du bruke pancetta eller bacon.

944 har lagret denne
Bucatini all`Amatriciana
Foto: Sara Johannessen Meek

Bucatini all`Amatriciana, eller pasta amatriciana, er en knallgod italiensk klassiker som er overraskende enkel å lage, men det krever råvarer av topp kvalitet. 
Får du ikke tak i svinekjaker, kan du bruke pancetta eller bacon.

944 har lagret denne
4
porsjoner
  • 400 g spagetti, helst bucatini, hul spagetti
  • 250 g guanciale, eller pancetta
  • 3 dl hermetiske tomater, moden og gode
  • 1 stk løk
  • 1 klype chiliflak
  • 0.5 dl hvitvin, kan sløyfes
  • 1 dl pecorino, eller parmesan, revet
  • basilikum, frisk
  • olivenolje
  • salt og kvernet pepper
Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g spagetti, helst bucatini, hul spagetti
  • 250 g guanciale, eller pancetta
  • 3 dl hermetiske tomater, moden og gode
  • 1 stk løk
  • 1 klype chiliflak
  • 0.5 dl hvitvin, kan sløyfes
  • 1 dl pecorino, eller parmesan, revet
  • basilikum, frisk
  • olivenolje
  • salt og kvernet pepper
Skjær guanciale, eller pancetta, i små terninger og hakk løken. Stek kjøttet gyllent og sprøtt i en god klunk olivenolje. Ta ut kjøttet, men la alt fettet være igjen i pannen. Tilsett løk og fres løken gyllen og myk, tilsett mer olje hvis nødvendig.
Ha kjøttet tilbake i pannen og tilsett hvitvin. La det koke til vinen har fordampet. Hell i tomatene sammen en klype chiliflakes og la blandingen putre i omtrent 30 min.
Kok pastaen «al dente», ta av en desiliter av kokevannet og hell av resten.
Bland sammen pasta, saus, grovhakket basilikum og pecorino. Virker pastaen litt «tørr» kan du justere saftigheten med kokevannet du tok vare på.
Krydre med salt hvis nødvendig (både kjøttet og osten er salt) og kvern over sort pepper. Topp med ekstra pecorino og server.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær guanciale, eller pancetta, i små terninger og hakk løken. Stek kjøttet gyllent og sprøtt i en god klunk olivenolje. Ta ut kjøttet, men la alt fettet være igjen i pannen. Tilsett løk og fres løken gyllen og myk, tilsett mer olje hvis nødvendig.
Ha kjøttet tilbake i pannen og tilsett hvitvin. La det koke til vinen har fordampet. Hell i tomatene sammen en klype chiliflakes og la blandingen putre i omtrent 30 min.
Kok pastaen «al dente», ta av en desiliter av kokevannet og hell av resten.
Bland sammen pasta, saus, grovhakket basilikum og pecorino. Virker pastaen litt «tørr» kan du justere saftigheten med kokevannet du tok vare på.
Krydre med salt hvis nødvendig (både kjøttet og osten er salt) og kvern over sort pepper. Topp med ekstra pecorino og server.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?