Rigatoni carbonara
Det fins ingen universell eller original oppskrift på carbonara, i følge Roma-eksperten Katie Parla. Men blant de mange variantene som hun elsker, står kjøkkensjef Flavio Di Maios versjon på Rigatoni alla Carbonara i en særstilling.
Her får du en idiotsikker versjon av hans oppskrift som er ideell til hjemmekjøkkenet, Sabayon-metoden eller koke-dobbelt-metoden. Dette er en enkel oppskrift som alle kan mestre. Hvis du heller føler for å eksperimentere, kan du prøve deg på den alternative fremgangsmåten med stekepanne.
Oppskrift er hentet fra boken Smaken av Roma av Katie Parla og Kristina Gill.
Det fins ingen universell eller original oppskrift på carbonara, i følge Roma-eksperten Katie Parla. Men blant de mange variantene som hun elsker, står kjøkkensjef Flavio Di Maios versjon på Rigatoni alla Carbonara i en særstilling.
Her får du en idiotsikker versjon av hans oppskrift som er ideell til hjemmekjøkkenet, Sabayon-metoden eller koke-dobbelt-metoden. Dette er en enkel oppskrift som alle kan mestre. Hvis du heller føler for å eksperimentere, kan du prøve deg på den alternative fremgangsmåten med stekepanne.
Oppskrift er hentet fra boken Smaken av Roma av Katie Parla og Kristina Gill.
- 1 ts olivenolje extra virgin
- 200 g guanciale, evt pancetta/bacon, i små terninger
- havsalt
- 500 g pasta, gjerne rigatoni
- 4 stk egg, store
- 3.5 dl pecorino, revet
- pepper
- 1 ts olivenolje extra virgin
- 200 g guanciale, evt pancetta/bacon, i små terninger
- havsalt
- 500 g pasta, gjerne rigatoni
- 4 stk egg, store
- 3.5 dl pecorino, revet
- pepper
Metode 1 - koke-dobbelt-metoden
Metode 2 - i stekepannen
