rask

Pasta med kantareller og parmesan

30 min

Den beste måten å bruke sesongens nyplukkede kantareller på er å smørsteke dem med hvitløk. Kantarell og pasta er dessuten en nydelig match, gjerne sammen med parmesan, ruccula og litt chili for ekstra smak. Pasta med kantareller er rett og slett en enkel og herlig høstmiddag.

Få flere oppskrifter og tips til oppbevaring av tilbereding av kantarell.

2593 har lagret denne
Pasta med hvitløkstekte kantareller, parmesan og chili
Foto: Sara Johannessen Meek

Den beste måten å bruke sesongens nyplukkede kantareller på er å smørsteke dem med hvitløk. Kantarell og pasta er dessuten en nydelig match, gjerne sammen med parmesan, ruccula og litt chili for ekstra smak. Pasta med kantareller er rett og slett en enkel og herlig høstmiddag.

Få flere oppskrifter og tips til oppbevaring av tilbereding av kantarell.

2593 har lagret denne
2
porsjoner
  • 300 g pasta, gjerne spagetti
  • 400 g kantarell, rensede
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 stykker sjalottløk, store, finhakket
  • 1 dl parmesan, revet
  • 2 håndfull ruccolasalat, eller babyspinat
  • 1 bunt gressløk, eller persille, hakket
  • olje, til steking
  • smør, til steking
  • salt og kvernet pepper
  • tørket chili, eller chiliflakes
Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g pasta, gjerne spagetti
  • 400 g kantarell, rensede
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 stykker sjalottløk, store, finhakket
  • 1 dl parmesan, revet
  • 2 håndfull ruccolasalat, eller babyspinat
  • 1 bunt gressløk, eller persille, hakket
  • olje, til steking
  • smør, til steking
  • salt og kvernet pepper
  • tørket chili, eller chiliflakes
Kok pastaen i rikelig med fosskokende godt saltet vann (bruk cirka 1 ss salt per liter, smak på vannet!). Husk at pastaen skal kokes «al dente», det vil si at det fortsatt skal være litt tyggemotstand i pastaen.
Stek kantarellene mens pastaen koker. Bruk en stor stekepanne og stek soppen et par minutter over høy varme i litt olje. Unngå å røre det første minuttet, rist heller litt på pannen. Tilsett en god klatt smør (2 -3 ss), sjalottløk og hvitløk. La det frese og syde under omrøring (løken skal bli myk og gyllen uten å bli hardt stekt), smak til med salt og pepper og rør inn gressløk (persille).
Ta vare på cirka 1 dl av kokevannet når du heller den perfekt kokte pastaen over i et dørslag.
Ha pastaen tilbake i kjelen. Rør inn kantarellene, mesteparten av osten, salaten og en god klype chili. Spe med en skvett av kokevannet slik at pastaen får en saftig og god konsistens. Dryss over resten av osten og server straks!
woman cooking

Bon appetit!

Kok pastaen i rikelig med fosskokende godt saltet vann (bruk cirka 1 ss salt per liter, smak på vannet!). Husk at pastaen skal kokes «al dente», det vil si at det fortsatt skal være litt tyggemotstand i pastaen.
Stek kantarellene mens pastaen koker. Bruk en stor stekepanne og stek soppen et par minutter over høy varme i litt olje. Unngå å røre det første minuttet, rist heller litt på pannen. Tilsett en god klatt smør (2 -3 ss), sjalottløk og hvitløk. La det frese og syde under omrøring (løken skal bli myk og gyllen uten å bli hardt stekt), smak til med salt og pepper og rør inn gressløk (persille).
Ta vare på cirka 1 dl av kokevannet når du heller den perfekt kokte pastaen over i et dørslag.
Ha pastaen tilbake i kjelen. Rør inn kantarellene, mesteparten av osten, salaten og en god klype chili. Spe med en skvett av kokevannet slik at pastaen får en saftig og god konsistens. Dryss over resten av osten og server straks!
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?