Til hovedinnhold
rask

Krabbepasta med lodderogn

15 min

Når det er krabbesesong, er ferdigrensede krabbeskjell både billig og supergodt. Et skjell passer perfekt til to porsjoner av denne krabbepastaen med lodderogn, og ingenting passer vel bedre i sommervarmen enn en superenkel og rask pastarett til middag.

Lagret av 598 brukere
Krabbepasta med lodderogn

Når det er krabbesesong, er ferdigrensede krabbeskjell både billig og supergodt. Et skjell passer perfekt til to porsjoner av denne krabbepastaen med lodderogn, og ingenting passer vel bedre i sommervarmen enn en superenkel og rask pastarett til middag.

Lagret av 598 brukere

Ingredienser

2
porsjoner
  • 250 g spagetti, eller linguine
  • 1 ss olivenolje extra virgin
  • 0.5 stk rødløk
  • 1 dl rømme
  • 2 håndfull dill
  • 1 stk sitron, gjerne økologisk!
  • 1 stk krabbeskjell
  • 1 klype salt og kvernet pepper
  • 50 g kaviar av lodderogn, eller rognkjeksrogn

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 250 g spagetti, eller linguine
  • 1 ss olivenolje extra virgin
  • 0.5 stk rødløk
  • 1 dl rømme
  • 2 håndfull dill
  • 1 stk sitron, gjerne økologisk!
  • 1 stk krabbeskjell
  • 1 klype salt og kvernet pepper
  • 50 g kaviar av lodderogn, eller rognkjeksrogn
Kok pasta som anvist på pakken. Sil av vannet og ha pastaen tilbake i kjelen med litt olivenolje.
Finhakk rødløk og bland inn i pasten sammen med rømme og dill.
Vask og tørk sitronen godt og rasp skallet over i pastaen. Bruk helst økologisk sitron, da dette skallet ikke er vokset og sprøytet. Det smaker også mye bedre.
Legg av krabbekloen og vend inn krabbekjøttet. Spar gjerne litt til topping. Smak til med salt og nykvernet pepper.
Fordel pastaen på to tallerkener og topp med litt rogn, ekstra dill og krabbekjøtt. Server med en sitronbåt og smak til med sitronsaft.
woman cooking

Bon appetit!

Kok pasta som anvist på pakken. Sil av vannet og ha pastaen tilbake i kjelen med litt olivenolje.
Finhakk rødløk og bland inn i pasten sammen med rømme og dill.
Vask og tørk sitronen godt og rasp skallet over i pastaen. Bruk helst økologisk sitron, da dette skallet ikke er vokset og sprøytet. Det smaker også mye bedre.
Legg av krabbekloen og vend inn krabbekjøttet. Spar gjerne litt til topping. Smak til med salt og nykvernet pepper.
Fordel pastaen på to tallerkener og topp med litt rogn, ekstra dill og krabbekjøtt. Server med en sitronbåt og smak til med sitronsaft.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?