Pasta carbonara med fløte
Pasta er en sikker vinner på ethvert middagsbord. Fridtjof Nilsen er blant annet kjent fra TV-skjermen som programleder for bakekonkurransen «Kakekrigen» og deler her sin oppskrift på pasta carbonara med fløte og bacon.
– Jeg har alltid syntes det har vært gøy med mat, og spesielt når man lager det selv. Min kjæreste Katrine er også veldig flink til å lage mat, så det er noe vi bruker mye tid på. Det beste jeg vet er når vi begge to står på kjøkkenet sammen, har god tid, et glass rødvin og lager mat sammen.
Her deler Fridtjofs en av sine hverdagsfavoritter som lages unna i en fei.
– Selv om man lager hverdagsmat som skal gå fort, så syns jeg det er viktig at det blir godt. Da er carbonara alltid et godt valg. Hvis du har dårlig tid, så kan du bruke ferdiglaget tagliatelle og en baconkloss fra butikken, sier den matglade programlederen og legger til:
– Skal du derimot spise det en lørdag, så blir det veldig godt å bytte bacon med pancetta og lage pastaen selv.
Pasta er en sikker vinner på ethvert middagsbord. Fridtjof Nilsen er blant annet kjent fra TV-skjermen som programleder for bakekonkurransen «Kakekrigen» og deler her sin oppskrift på pasta carbonara med fløte og bacon.
– Jeg har alltid syntes det har vært gøy med mat, og spesielt når man lager det selv. Min kjæreste Katrine er også veldig flink til å lage mat, så det er noe vi bruker mye tid på. Det beste jeg vet er når vi begge to står på kjøkkenet sammen, har god tid, et glass rødvin og lager mat sammen.
Her deler Fridtjofs en av sine hverdagsfavoritter som lages unna i en fei.
– Selv om man lager hverdagsmat som skal gå fort, så syns jeg det er viktig at det blir godt. Da er carbonara alltid et godt valg. Hvis du har dårlig tid, så kan du bruke ferdiglaget tagliatelle og en baconkloss fra butikken, sier den matglade programlederen og legger til:
– Skal du derimot spise det en lørdag, så blir det veldig godt å bytte bacon med pancetta og lage pastaen selv.
- 350 g pasta, gjerne tagliatelle
- 250 g bacon
- 2 stykker sjalottløk
- 2 stykker eggeplomme
- 1 stk egg
- 1 dl fløte
- 50 g parmesan, finrevet
- persille, frisk
- 350 g pasta, gjerne tagliatelle
- 250 g bacon
- 2 stykker sjalottløk
- 2 stykker eggeplomme
- 1 stk egg
- 1 dl fløte
- 50 g parmesan, finrevet
- persille, frisk
Når det begynner å bli ferdig hiver du oppi hakket sjalottløk og steker den myk.

Bon appetit!
Når det begynner å bli ferdig hiver du oppi hakket sjalottløk og steker den myk.