rask

Squashgetti med tomat, basilikum og parmesan

30 min

Har du ikke fått opp øynene for den sunne, lette og grønne «pastaen» ennå, kommer du garantert til å gjøre det når du har prøvd denne retten! Sunt og godt vegetaralternativ til hverdagsmiddagen - lett å lage er det også.  

524 har lagret denne
Squashgetti med tomat, basilikum og parmesan

Har du ikke fått opp øynene for den sunne, lette og grønne «pastaen» ennå, kommer du garantert til å gjøre det når du har prøvd denne retten! Sunt og godt vegetaralternativ til hverdagsmiddagen - lett å lage er det også.  

524 har lagret denne
2
porsjoner
  • 2 stk grønn squash
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 stk klasetomat, eller plommetomater
  • 1 ss olivenolje
  • 1 håndfull basilikum
  • parmesan, revet
  • salt og kvernet pepper
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stk grønn squash
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 stk klasetomat, eller plommetomater
  • 1 ss olivenolje
  • 1 håndfull basilikum
  • parmesan, revet
  • salt og kvernet pepper
Bruk en grønsaksskreller, ostehøvel eller mandolin og skjær squashen i tynne bånd (ikke bruk den innerste myke kjernen). Skjær båndene i tynne strimler (det gjør ingenting om det ikke blir helt perfekt).
Del tomatene i to og svis ut det meste av kjernen, skjær tomatkjøttet i terninger.
Bruk en stor stekepanne og fres hvitløken i olje og smør over middels høy varme til hvitløken blir myk. Tilsett squashen og fres alt raskt (maks et minutt) til squashen begynner å mykne. Krydre med salt og kvernet pepper.
Tilsett tomater og basilikum og vend alt raskt sammen. Serveres umiddelbart (slik at ikke squashen begynner å slippe væske) med revet parmesan på toppen.
woman cooking

Bon appetit!

Bruk en grønsaksskreller, ostehøvel eller mandolin og skjær squashen i tynne bånd (ikke bruk den innerste myke kjernen). Skjær båndene i tynne strimler (det gjør ingenting om det ikke blir helt perfekt).
Del tomatene i to og svis ut det meste av kjernen, skjær tomatkjøttet i terninger.
Bruk en stor stekepanne og fres hvitløken i olje og smør over middels høy varme til hvitløken blir myk. Tilsett squashen og fres alt raskt (maks et minutt) til squashen begynner å mykne. Krydre med salt og kvernet pepper.
Tilsett tomater og basilikum og vend alt raskt sammen. Serveres umiddelbart (slik at ikke squashen begynner å slippe væske) med revet parmesan på toppen.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?