Til hovedinnhold

Pasta carbonara med kantareller

1 h

Pasta carbonara er en klassiker de fleste kjenner til, her med en lun vri med smørstekte kantareller. Carbonara med kantareller smaker ekstra godt med selvplukket sopp, men du finner også mange varianter på butikken. Timian og hvitvin gir ekstra smak.

Lagret av 551 brukere
Patsta carbonara med smørstekte kantareller

Pasta carbonara er en klassiker de fleste kjenner til, her med en lun vri med smørstekte kantareller. Carbonara med kantareller smaker ekstra godt med selvplukket sopp, men du finner også mange varianter på butikken. Timian og hvitvin gir ekstra smak.

Lagret av 551 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 400 g pasta, gjerne linguine
  • 400 g kantarell, rensede
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 dl hvitvin, kan sløyfes
  • 2 dl fløte
  • parmesan, revet (ev annen smaksrik ost)
  • 1 ss timian, hakket, frisk (eller 1 ts tørket)
  • 4 ss bladpersille, hakket, og/eller gressløk
  • 4 skive(r) spekeskinke, store
  • 4 stk eggeplomme

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g pasta, gjerne linguine
  • 400 g kantarell, rensede
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 dl hvitvin, kan sløyfes
  • 2 dl fløte
  • parmesan, revet (ev annen smaksrik ost)
  • 1 ss timian, hakket, frisk (eller 1 ts tørket)
  • 4 ss bladpersille, hakket, og/eller gressløk
  • 4 skive(r) spekeskinke, store
  • 4 stk eggeplomme
Legg skinkeskivene på et stekebrett med bakepapir og sprøstek skinken i ovn ved 180 grader, det tar ca. 10 minutter. Avkjøl og knekk opp skinken i små biter.
Stek soppen gyllen i smør. Tilsett hvitløk og hvitvin. La det koke til halvparten av væskemengden har fordampet.
Tilsett fløte og kok til det tykner noe. Rør inn osten, smak til med salt og pepper og ha i urter.
(Bruker du tørket timian kan du ha det i når du steker soppen.)
Kok pastaen og la vannet renne av. Bland den kremete soppen sammen med pastaen. Anrett og topp med en eggeplomme. Dryss over sprø skinke og riv gjerne over litt ekstra ost til slutt.
woman cooking

Bon appetit!

Legg skinkeskivene på et stekebrett med bakepapir og sprøstek skinken i ovn ved 180 grader, det tar ca. 10 minutter. Avkjøl og knekk opp skinken i små biter.
Stek soppen gyllen i smør. Tilsett hvitløk og hvitvin. La det koke til halvparten av væskemengden har fordampet.
Tilsett fløte og kok til det tykner noe. Rør inn osten, smak til med salt og pepper og ha i urter.
(Bruker du tørket timian kan du ha det i når du steker soppen.)
Kok pastaen og la vannet renne av. Bland den kremete soppen sammen med pastaen. Anrett og topp med en eggeplomme. Dryss over sprø skinke og riv gjerne over litt ekstra ost til slutt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?