Til hovedinnhold

Enkel spagetti bolognese

30 min

Spagetti bolognese har en god smak og rikelig med karbohydrater. Dette er en rett som passer ypperlig dersom du har dårlig med tid, men likevel vil ha et godt måltid.

Lagret av 3619 brukere
Spaghetti bolognese på hvit tallerken

Spagetti bolognese har en god smak og rikelig med karbohydrater. Dette er en rett som passer ypperlig dersom du har dårlig med tid, men likevel vil ha et godt måltid.

Lagret av 3619 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 stk løk
  • 2 stilk stangselleri
  • 2 stk gulrot
  • 2 fedd hvitløk
  • 150 g bacon, eller pancetta
  • 4 ss tomatpuré
  • 400 g tomat, hermetiske
  • 1 ts oregano, tørket
  • 1 ts timian, tørket
  • 4 dl kjøttkraft
  • 500 g pasta
  • basilikum, frisk
  • parmesan, revet
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 stk løk
  • 2 stilk stangselleri
  • 2 stk gulrot
  • 2 fedd hvitløk
  • 150 g bacon, eller pancetta
  • 4 ss tomatpuré
  • 400 g tomat, hermetiske
  • 1 ts oregano, tørket
  • 1 ts timian, tørket
  • 4 dl kjøttkraft
  • 500 g pasta
  • basilikum, frisk
  • parmesan, revet
  • salt
  • pepper
Finkutt alle grønnsakene og baconet/pancettaen i små terninger.
Finkutt alle grønnsakene og baconet/pancettaen i små terninger.
Stek baconet/pancettaen lett, til den avgir fett. Tilsett løk, gulrøtter og stangselleri. La dette steke lett, før kjøttdeigen has i sammen med tørket urtekrydder. Rør til kjøttdeigen er smuldret og lett stekt.
Stek baconet/pancettaen lett, til den avgir fett. Tilsett løk, gulrøtter og stangselleri. La dette steke lett, før kjøttdeigen has i sammen med tørket urtekrydder. Rør til kjøttdeigen er smuldret og lett stekt.
Tilsett tomatpuré, hakkede hermetiske tomater og kjøttkraften. La kjøttsausen koke under lokk på svak varme i minst 20 minutter, men gjerne en time eller to. Lang koketid gir mer smak. Smak til med salt og pepper. Kok alltid spaghetti i rikelig med vann. Følg anvisningen på pakken, ettersom koketiden varierer fra de forskjellige typene.
woman cooking

Bon appetit!

Finkutt alle grønnsakene og baconet/pancettaen i små terninger.
Finkutt alle grønnsakene og baconet/pancettaen i små terninger.
Stek baconet/pancettaen lett, til den avgir fett. Tilsett løk, gulrøtter og stangselleri. La dette steke lett, før kjøttdeigen has i sammen med tørket urtekrydder. Rør til kjøttdeigen er smuldret og lett stekt.
Stek baconet/pancettaen lett, til den avgir fett. Tilsett løk, gulrøtter og stangselleri. La dette steke lett, før kjøttdeigen has i sammen med tørket urtekrydder. Rør til kjøttdeigen er smuldret og lett stekt.
Tilsett tomatpuré, hakkede hermetiske tomater og kjøttkraften. La kjøttsausen koke under lokk på svak varme i minst 20 minutter, men gjerne en time eller to. Lang koketid gir mer smak. Smak til med salt og pepper. Kok alltid spaghetti i rikelig med vann. Følg anvisningen på pakken, ettersom koketiden varierer fra de forskjellige typene.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?