Pasta med skalldyr, tomat og chili

45 min

En lekker pastarett med havets delikatesser og et sting av chili.

854 har lagret denne
Pasta med skalldyr, tomat og chili

En lekker pastarett med havets delikatesser og et sting av chili.

854 har lagret denne
2
porsjoner
  • 200 g spagetti
  • 1 kg blåskjell
  • 150 g kongekrabbe, renset kjøtt, helst rå
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 stk sjalottløk, finhakket
  • 1 stk rød chili, eventuelt litt mindre
  • 3 dl hvitvin, tørr
  • 2 stk plommetomat, eller klasetomater
  • 8 stk cherrytomater, søte og gode
  • 4 ss bladpersille, hakket
  • olivenolje
  • parmesan, hvis ønskelig
Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g spagetti
  • 1 kg blåskjell
  • 150 g kongekrabbe, renset kjøtt, helst rå
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 stk sjalottløk, finhakket
  • 1 stk rød chili, eventuelt litt mindre
  • 3 dl hvitvin, tørr
  • 2 stk plommetomat, eller klasetomater
  • 8 stk cherrytomater, søte og gode
  • 4 ss bladpersille, hakket
  • olivenolje
  • parmesan, hvis ønskelig
Vask skjellene i kaldt rennende vann. Fjern skjell som ikke lukker seg og ødelagte skjell.
Fres finhakket sjalottløk, hvitløken og chili i 4 ss olje. Tilsett skjellene og la det surre litt før du heller på vinen. Legg på lokk, og la skjellene dampe til de åpner seg, rist litt på kasserollen. Løft de dampede skjellene opp av kasserollen (pass på at all kraften blir igjen i kasserollen). Kast skjell som ikke har åpnet seg. Spar noen fulle skjell til pynt og plukk ut skjellmaten fra de andre. Kok inn all kraften til halv mengde.
Del plommetomatene i fire. Fjern innmaten og skjær tomatkjøttet i terninger. Del cherrytomatene i fire.
Del krabbekjøttet i mindre biter og krydre lett med salt og pepper. Stek krabbekjøttet raskt i litt olivenolje over middels høy varme. Kok spagettien knapt mør i rikelig med godt saltet vann. Hell av kokevannet.
Ha spagettien over i skjellkraften sammen med tomater, kongekrabbe og blåskjell.
La alt få kose seg sammen i et par minutter og dryss til slutt over hakket persille. Serveres med litt revet parmesan hvis ønskelig.
woman cooking

Bon appetit!

Vask skjellene i kaldt rennende vann. Fjern skjell som ikke lukker seg og ødelagte skjell.
Fres finhakket sjalottløk, hvitløken og chili i 4 ss olje. Tilsett skjellene og la det surre litt før du heller på vinen. Legg på lokk, og la skjellene dampe til de åpner seg, rist litt på kasserollen. Løft de dampede skjellene opp av kasserollen (pass på at all kraften blir igjen i kasserollen). Kast skjell som ikke har åpnet seg. Spar noen fulle skjell til pynt og plukk ut skjellmaten fra de andre. Kok inn all kraften til halv mengde.
Del plommetomatene i fire. Fjern innmaten og skjær tomatkjøttet i terninger. Del cherrytomatene i fire.
Del krabbekjøttet i mindre biter og krydre lett med salt og pepper. Stek krabbekjøttet raskt i litt olivenolje over middels høy varme. Kok spagettien knapt mør i rikelig med godt saltet vann. Hell av kokevannet.
Ha spagettien over i skjellkraften sammen med tomater, kongekrabbe og blåskjell.
La alt få kose seg sammen i et par minutter og dryss til slutt over hakket persille. Serveres med litt revet parmesan hvis ønskelig.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?