rask

Mats Møller Dæhlis favorittpasta

15 min
Lagret av 7915 brukere
Mats Møller Dæhlis favorittpasta
Foto: Mette Møller
Lagret av 7915 brukere

Ingredienser

2
porsjoner
  • penne, grov og fin
  • 300 g kyllingfilet, i skiver
  • 1 stk brokkoli, delt i buketter
  • 80 g chorizopølse
  • 1 stk løk
  • olje, til steking
  • 1 dl vann
  • 2 dl fløte
  • 0.5 ts cayennepepper
  • pepper
  • maldonsalt, kan sløyfes
  • bladpersille, hakket
  • parmesan

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • penne, grov og fin
  • 300 g kyllingfilet, i skiver
  • 1 stk brokkoli, delt i buketter
  • 80 g chorizopølse
  • 1 stk løk
  • olje, til steking
  • 1 dl vann
  • 2 dl fløte
  • 0.5 ts cayennepepper
  • pepper
  • maldonsalt, kan sløyfes
  • bladpersille, hakket
  • parmesan
Kok ønsket mengde pasta etter anvisningen på pakken.
Skjær kyllingfileten i skiver og del opp brokkolien i buketter. Skjær chorizoen i skiver eller biter og grovhakk løken.
Ha litt olje i pannen og stek chorizoen på middels varme i 2-3 minutter. Ta pølsebitene ut av pannen, men behold stekefettet. Det har masse god smak!
Legg kyllingskivene i pannen og stek videre på middels varme. Vend kyllingen godt i stekefettet og ha så i løken. Stek i 3-4 minutter mens du rører jevnlig.
Hell vann i pannen, og legg i brokkolien. La det surre i 2 minutter før du heller over fløte og strør på litt cayennepepper. Vend alt godt sammen, legg over et lokk og la koke i 1 minutt.
Ta av lokket og la det hele surre i et par minutter til sausen kjennes passe tykk. Smak til med svart pepper og eventuelt litt maldonsalt til slutt. Du trenger ikke mye salt, fordi det kommer mye saltsmak fra chorizoen.
Ha chorizo tilbake i pannen. Bland sammen pasta og saus, og server med litt hakket bladpersille og revet parmesan. Grønn salat smaker godt ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Kok ønsket mengde pasta etter anvisningen på pakken.
Skjær kyllingfileten i skiver og del opp brokkolien i buketter. Skjær chorizoen i skiver eller biter og grovhakk løken.
Ha litt olje i pannen og stek chorizoen på middels varme i 2-3 minutter. Ta pølsebitene ut av pannen, men behold stekefettet. Det har masse god smak!
Legg kyllingskivene i pannen og stek videre på middels varme. Vend kyllingen godt i stekefettet og ha så i løken. Stek i 3-4 minutter mens du rører jevnlig.
Hell vann i pannen, og legg i brokkolien. La det surre i 2 minutter før du heller over fløte og strør på litt cayennepepper. Vend alt godt sammen, legg over et lokk og la koke i 1 minutt.
Ta av lokket og la det hele surre i et par minutter til sausen kjennes passe tykk. Smak til med svart pepper og eventuelt litt maldonsalt til slutt. Du trenger ikke mye salt, fordi det kommer mye saltsmak fra chorizoen.
Ha chorizo tilbake i pannen. Bland sammen pasta og saus, og server med litt hakket bladpersille og revet parmesan. Grønn salat smaker godt ved siden av.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?