Til hovedinnhold

Krabbepasta med tomat og hvitløk

30 min

Krabbepasta med tomat og hvitløk er en veldig spennende pastarett. Smaken av fennikel passer perfekt med sjømat, og rucculaen gir et pepret sting til retten.

Lagret av 274 brukere
Krabbepasta med tomat og hvitløk

Krabbepasta med tomat og hvitløk er en veldig spennende pastarett. Smaken av fennikel passer perfekt med sjømat, og rucculaen gir et pepret sting til retten.

Lagret av 274 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 stk rød chili
  • 0.5 ts fennikelfrø, knuste
  • 350 g spagetti, tynn
  • 1 stk sitronskall, revet skall av en sitron
  • 1 boks hermetiske tomater, knuste
  • 250 g cherrytomater, søte
  • 300 g krabbe, kokt og renset krabbekjøtt
  • 50 g ruccolasalat
  • 1 håndfull basilikumblader
  • salt, og kvernet pepper
  • olivenolje

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 stk rød chili
  • 0.5 ts fennikelfrø, knuste
  • 350 g spagetti, tynn
  • 1 stk sitronskall, revet skall av en sitron
  • 1 boks hermetiske tomater, knuste
  • 250 g cherrytomater, søte
  • 300 g krabbe, kokt og renset krabbekjøtt
  • 50 g ruccolasalat
  • 1 håndfull basilikumblader
  • salt, og kvernet pepper
  • olivenolje
Skjær hvitløk og chili i tynne skiver, jo tynnere jo bedre.
Varm godt med olje i en mellomstor kasserolle. Fres hvitløk og chili et par minutter over middels sterk varme. Hvitløken skal bli myk og gyllen.
Tilsett fennikelfrø og la det frese et par minutter til. Ha i revet sitronskall og de knuste tomatene. La sausen småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Tilsett cherrytomater, skru ned varmen og la sausen putre videre mens du koker pastaen.
Hell av vannet på den ferdigkokte pastaen. Bland krabbekjøttet inn i den varme sausen og bland til slutt sammen saus, pasta og ruccula.
Pynt med basilikum og server.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær hvitløk og chili i tynne skiver, jo tynnere jo bedre.
Varm godt med olje i en mellomstor kasserolle. Fres hvitløk og chili et par minutter over middels sterk varme. Hvitløken skal bli myk og gyllen.
Tilsett fennikelfrø og la det frese et par minutter til. Ha i revet sitronskall og de knuste tomatene. La sausen småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Tilsett cherrytomater, skru ned varmen og la sausen putre videre mens du koker pastaen.
Hell av vannet på den ferdigkokte pastaen. Bland krabbekjøttet inn i den varme sausen og bland til slutt sammen saus, pasta og ruccula.
Pynt med basilikum og server.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?