Italiensk «hurtigpasta»: Tina Nordströms gnudi med bakte tomater
Gnudi uttales njudi og er en italiensk «hurtigpasta» - i hvert fall om man ser på arbeidsinnsatsen - laget av ricotta og durumhvete, skriver Tina Nordström.
Her trenger du ikke pastamaskin eller kjevle, her er det bare å rulle små boller av en deig.
Oppskrift fra kokeboken «Tina – Slik lager du min aller beste mat» (Gyldendal Forlag). Foto: Charlie Drevstam
Gnudi uttales njudi og er en italiensk «hurtigpasta» - i hvert fall om man ser på arbeidsinnsatsen - laget av ricotta og durumhvete, skriver Tina Nordström.
Her trenger du ikke pastamaskin eller kjevle, her er det bare å rulle små boller av en deig.
Oppskrift fra kokeboken «Tina – Slik lager du min aller beste mat» (Gyldendal Forlag). Foto: Charlie Drevstam
- 100 g parmesan, nyrevet
- 250 g ricotta
- 1 knivsodd salt
- pepper, nykvernet
- 500 g hvetemel, durum
- 2 l vann, med litt salt
Salviebakte tomater
- 1 stk hvitløk
- smør, eller olje, til formen
- 250 g cherrytomater
- 1 håndfull salvieblader, ferske
- 2 ss olivenolje
- 0.5 stk sitron, saften
- salt
- pepper, nykvernet
Brunt smør
- 100 g smør
- 100 g parmesan, nyrevet
- 250 g ricotta
- 1 knivsodd salt
- pepper, nykvernet
- 500 g hvetemel, durum
- 2 l vann, med litt salt
Salviebakte tomater
- 1 stk hvitløk
- smør, eller olje, til formen
- 250 g cherrytomater
- 1 håndfull salvieblader, ferske
- 2 ss olivenolje
- 0.5 stk sitron, saften
- salt
- pepper, nykvernet
Brunt smør
- 100 g smør
La formen stå dekket med plastfolie i kjøleskap over natten, eller ett døgn, slik at gnudiene får tørke ordentlig.
Del hvitløken på midten. Legg tomater, hvitløk og salvie i formen. Ringle over olivenolje og sitronsaft. Smak til med salt og pepper. Bak tomatene i ovnen til de er myke, det tar ca. 15 minutter. Ta ut formen og mos tomatene lett med en gaffel.

Bon appetit!
La formen stå dekket med plastfolie i kjøleskap over natten, eller ett døgn, slik at gnudiene får tørke ordentlig.
Del hvitløken på midten. Legg tomater, hvitløk og salvie i formen. Ringle over olivenolje og sitronsaft. Smak til med salt og pepper. Bak tomatene i ovnen til de er myke, det tar ca. 15 minutter. Ta ut formen og mos tomatene lett med en gaffel.