Til hovedinnhold

Italiensk «hurtigpasta»: Tina Nordströms gnudi med bakte tomater

45 min

Gnudi uttales njudi og er en italiensk «hurtigpasta» - i hvert fall om man ser på arbeidsinnsatsen - laget av ricotta og durumhvete, skriver Tina Nordström.

Her trenger du ikke pastamaskin eller kjevle, her er det bare å rulle små boller av en deig.

Oppskrift fra kokeboken «Tina – Slik lager du min aller beste mat» (Gyldendal Forlag). Foto: Charlie Drevstam

Lagret av 85 brukere
Italiensk «hurtigpasta»: Tina Nordströms gnudi med bakte tomater

Gnudi uttales njudi og er en italiensk «hurtigpasta» - i hvert fall om man ser på arbeidsinnsatsen - laget av ricotta og durumhvete, skriver Tina Nordström.

Her trenger du ikke pastamaskin eller kjevle, her er det bare å rulle små boller av en deig.

Oppskrift fra kokeboken «Tina – Slik lager du min aller beste mat» (Gyldendal Forlag). Foto: Charlie Drevstam

Lagret av 85 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 100 g parmesan, nyrevet
  • 250 g ricotta
  • 1 knivsodd salt
  • pepper, nykvernet
  • 500 g hvetemel, durum
  • 2 l vann, med litt salt

Salviebakte tomater

  • 1 stk hvitløk
  • smør, eller olje, til formen
  • 250 g cherrytomater
  • 1 håndfull salvieblader, ferske
  • 2 ss olivenolje
  • 0.5 stk sitron, saften
  • salt
  • pepper, nykvernet

Brunt smør

  • 100 g smør

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 100 g parmesan, nyrevet
  • 250 g ricotta
  • 1 knivsodd salt
  • pepper, nykvernet
  • 500 g hvetemel, durum
  • 2 l vann, med litt salt

Salviebakte tomater

  • 1 stk hvitløk
  • smør, eller olje, til formen
  • 250 g cherrytomater
  • 1 håndfull salvieblader, ferske
  • 2 ss olivenolje
  • 0.5 stk sitron, saften
  • salt
  • pepper, nykvernet

Brunt smør

  • 100 g smør
Rør sammen revet parmesan og ricotta til en glatt krem. Krydre med salt og pepper.
Dekk bunnen av en form med halvparten av durumhvetemelet. Rull små boller av ostemassen og legg dem i formen. Dekk så det hele med resten av melet. Det er viktig at du dekker bollene helt med mel, fordi det er melet som skapet selve utsiden på gnudiene.
La formen stå dekket med plastfolie i kjøleskap over natten, eller ett døgn, slik at gnudiene får tørke ordentlig.
Varm ovnen til 200 grader.
Del hvitløken på midten. Legg tomater, hvitløk og salvie i formen. Ringle over olivenolje og sitronsaft. Smak til med salt og pepper. Bak tomatene i ovnen til de er myke, det tar ca. 15 minutter. Ta ut formen og mos tomatene lett med en gaffel.
Kok opp en stor kasserolle med vann og salt. Ta gnudiene forsiktig ut av formen og rist av overflødig mel. Kok gnudiene i 2-3 minutter. Ta dem ut så fort de flyter opp.
Brun smøret i en kasserolle. Legg opp tomatene på et fat sammen med nykokte gnudi. Øs over brunt smør og topp med litt revet parmesan.
woman cooking

Bon appetit!

Rør sammen revet parmesan og ricotta til en glatt krem. Krydre med salt og pepper.
Dekk bunnen av en form med halvparten av durumhvetemelet. Rull små boller av ostemassen og legg dem i formen. Dekk så det hele med resten av melet. Det er viktig at du dekker bollene helt med mel, fordi det er melet som skapet selve utsiden på gnudiene.
La formen stå dekket med plastfolie i kjøleskap over natten, eller ett døgn, slik at gnudiene får tørke ordentlig.
Varm ovnen til 200 grader.
Del hvitløken på midten. Legg tomater, hvitløk og salvie i formen. Ringle over olivenolje og sitronsaft. Smak til med salt og pepper. Bak tomatene i ovnen til de er myke, det tar ca. 15 minutter. Ta ut formen og mos tomatene lett med en gaffel.
Kok opp en stor kasserolle med vann og salt. Ta gnudiene forsiktig ut av formen og rist av overflødig mel. Kok gnudiene i 2-3 minutter. Ta dem ut så fort de flyter opp.
Brun smøret i en kasserolle. Legg opp tomatene på et fat sammen med nykokte gnudi. Øs over brunt smør og topp med litt revet parmesan.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?