rask
Pasta alla vodka
30 min
Denne pastaretten passer perfekt som kosemat og er utrolig enkel og rask å lage. Vodkaen gir en diskré, men deilig smak til pastaen som du kommer til å elske. Samtidig løfter sausen tomatene, og pasta alla vodka blir en fantastisk rett med alt i en gryte.
Lagret av 900 brukere
Denne pastaretten passer perfekt som kosemat og er utrolig enkel og rask å lage. Vodkaen gir en diskré, men deilig smak til pastaen som du kommer til å elske. Samtidig løfter sausen tomatene, og pasta alla vodka blir en fantastisk rett med alt i en gryte.
Lagret av 900 brukere
Ingredienser
2
porsjoner
- 250 g fersk pasta
- 2 ss olivenolje extra virgin
- 2 ss smør
- 1 stk løk, gul
- 2 fedd hvitløk
- 1 dl Vodka
- 2 ss tomatpuré
- 1 boks hermetiske tomater
- 0.5 ts sukker
- 1 dl kremfløte
- 0.5 ts chilipulver
- havsalt, smak til
- pepper, smak til
- 1 ts oregano
- 50 g parmesan
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 250 g fersk pasta
- 2 ss olivenolje extra virgin
- 2 ss smør
- 1 stk løk, gul
- 2 fedd hvitløk
- 1 dl Vodka
- 2 ss tomatpuré
- 1 boks hermetiske tomater
- 0.5 ts sukker
- 1 dl kremfløte
- 0.5 ts chilipulver
- havsalt, smak til
- pepper, smak til
- 1 ts oregano
- 50 g parmesan
Start med å sette på pastavann. Finhakk løk og hvitløk og finn frem en dyp stekepanne eller en jerngryte.
Smelt smør og olivenolje og medium temperatur og tilsett løken. La det surre i to minutter eller til den er myk og blank.
Tilsett vodka og la det småputre i tre minutter. Tilsett så tomatpuré, knust tomat og sukkeret for balansen. Du kan bruke honning i stedet for sukker.
Skru ned varmen til laveste temperatur og tilsett fløten. Rør sausen godt sammen til den er helt jevn.
Tilsett så chili, oregano, salt og pepper. Smak til med krydderet. La det småputre til sausen er god og tykk.
Når pastaen er ferdigkokt, lar du vannet renne av og blander det oppi sausen. Riv rikelig med parmesanost over.

Bon appetit!
Start med å sette på pastavann. Finhakk løk og hvitløk og finn frem en dyp stekepanne eller en jerngryte.
Smelt smør og olivenolje og medium temperatur og tilsett løken. La det surre i to minutter eller til den er myk og blank.
Tilsett vodka og la det småputre i tre minutter. Tilsett så tomatpuré, knust tomat og sukkeret for balansen. Du kan bruke honning i stedet for sukker.
Skru ned varmen til laveste temperatur og tilsett fløten. Rør sausen godt sammen til den er helt jevn.
Tilsett så chili, oregano, salt og pepper. Smak til med krydderet. La det småputre til sausen er god og tykk.
Når pastaen er ferdigkokt, lar du vannet renne av og blander det oppi sausen. Riv rikelig med parmesanost over.