Dette er en veldig enkel spagetti-rett, men som alltid med italienske klassikere, kreves det at du har gode ingredienser. Bruk de beste, ferske tomatene du finner og en fin busk med basilikum.
Varm oljen i en gryte eller stekepanne over middels høy varme og ha i løk og hvitløk. La surre til løken er myk, men ikke tar farge. Det er hviktig at ikke hvitløken brenner seg.
Tilsett tomatene og la surre under omrøring i omtrent 10 minutter, til tomatene kollapser.
Tilsett halvparten av basilikumen i en bunt, med stilker og det hele. La surre sammen med sausen i omtrent 5 minutter til.
Kok pasta etter anvisning på pakken.
Fisk ut urtene og overfør sausen til en blender. Kjør til sausen er jevn og fin. Ha tilbake i pannen, varm opp, og smak til med salt og pepper.
Hell vannet av pastaen, men ta vare på litt av kokevannet. Vend pastaen inn i sausen og la surre i 1 minutt over varmen.
Hvis pastaen virker tørr, tilsetter du noen spiseskjeer av pastavannet. Vend inn finhakket basilikum, revet parmesan og eventuelt en klatt med smør.
Bon appetit!
Varm oljen i en gryte eller stekepanne over middels høy varme og ha i løk og hvitløk. La surre til løken er myk, men ikke tar farge. Det er hviktig at ikke hvitløken brenner seg.
Tilsett tomatene og la surre under omrøring i omtrent 10 minutter, til tomatene kollapser.
Tilsett halvparten av basilikumen i en bunt, med stilker og det hele. La surre sammen med sausen i omtrent 5 minutter til.
Kok pasta etter anvisning på pakken.
Fisk ut urtene og overfør sausen til en blender. Kjør til sausen er jevn og fin. Ha tilbake i pannen, varm opp, og smak til med salt og pepper.
Hell vannet av pastaen, men ta vare på litt av kokevannet. Vend pastaen inn i sausen og la surre i 1 minutt over varmen.
Hvis pastaen virker tørr, tilsetter du noen spiseskjeer av pastavannet. Vend inn finhakket basilikum, revet parmesan og eventuelt en klatt med smør.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto