Til hovedinnhold

Spagetti med tomat og basilikum

30 min

Dette er en veldig enkel spagetti-rett, men som alltid med italienske klassikere, kreves det at du har gode ingredienser. Bruk de beste, ferske tomatene du finner og en fin busk med basilikum.

Lagret av 604 brukere
Spagetti med tomat og basilikum

Dette er en veldig enkel spagetti-rett, men som alltid med italienske klassikere, kreves det at du har gode ingredienser. Bruk de beste, ferske tomatene du finner og en fin busk med basilikum.

Lagret av 604 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 3 ss olivenolje extra virgin
  • 2 ss løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 300 g tomat, ferske og gode, grovhakket
  • 1 bunt basilikum, stor og god
  • 400 g spagetti
  • salt, og nykvernet, svart pepper
  • 2 ss parmesan, revet
  • 2 ts smør, kan sløyfes

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 ss olivenolje extra virgin
  • 2 ss løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 300 g tomat, ferske og gode, grovhakket
  • 1 bunt basilikum, stor og god
  • 400 g spagetti
  • salt, og nykvernet, svart pepper
  • 2 ss parmesan, revet
  • 2 ts smør, kan sløyfes
Varm oljen i en gryte eller stekepanne over middels høy varme og ha i løk og hvitløk. La surre til løken er myk, men ikke tar farge. Det er hviktig at ikke hvitløken brenner seg.
Tilsett tomatene og la surre under omrøring i omtrent 10 minutter, til tomatene kollapser.
Tilsett halvparten av basilikumen i en bunt, med stilker og det hele. La surre sammen med sausen i omtrent 5 minutter til.
Kok pasta etter anvisning på pakken.
Fisk ut urtene og overfør sausen til en blender. Kjør til sausen er jevn og fin. Ha tilbake i pannen, varm opp, og smak til med salt og pepper.
Hell vannet av pastaen, men ta vare på litt av kokevannet. Vend pastaen inn i sausen og la surre i 1 minutt over varmen.
Hvis pastaen virker tørr, tilsetter du noen spiseskjeer av pastavannet. Vend inn finhakket basilikum, revet parmesan og eventuelt en klatt med smør.
woman cooking

Bon appetit!

Varm oljen i en gryte eller stekepanne over middels høy varme og ha i løk og hvitløk. La surre til løken er myk, men ikke tar farge. Det er hviktig at ikke hvitløken brenner seg.
Tilsett tomatene og la surre under omrøring i omtrent 10 minutter, til tomatene kollapser.
Tilsett halvparten av basilikumen i en bunt, med stilker og det hele. La surre sammen med sausen i omtrent 5 minutter til.
Kok pasta etter anvisning på pakken.
Fisk ut urtene og overfør sausen til en blender. Kjør til sausen er jevn og fin. Ha tilbake i pannen, varm opp, og smak til med salt og pepper.
Hell vannet av pastaen, men ta vare på litt av kokevannet. Vend pastaen inn i sausen og la surre i 1 minutt over varmen.
Hvis pastaen virker tørr, tilsetter du noen spiseskjeer av pastavannet. Vend inn finhakket basilikum, revet parmesan og eventuelt en klatt med smør.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?