Oppskriften på Tortellini i kraft - Tortellini in brodo - kommer fra Firenze. Hvis du syns det er vanskelig å lage tortellinien selv, finnes det i dag flere gode typer tortellini i butikkene også.
Oppskriften på Tortellini i kraft - Tortellini in brodo - kommer fra Firenze. Hvis du syns det er vanskelig å lage tortellinien selv, finnes det i dag flere gode typer tortellini i butikkene også.
75 g mortadella, eller kokt skinke, eller servelat
1 stk egg
100 g parmesan, revet
pepper, etter smak
salt, eventuelt, etter smak
smør, til steking
Lag først fyllet. Svett kjøttet i en gryte med litt smør i omtrent 10 minutter til kjøttsaftene slipper ut. Ha kjøttsaftene i kraften.
Overfør kjøttet til blender sammen med skinke og mortadella, og kjør til blandingen er jevn.
Bland inn egget. Smak til med parmesan, muskat, og pepper.
Lag et fjell av hvetemel på kjøkkenbenken, og grav en grop i midten. Ha eggene oppi gropa sammen med en klype salt. Rør melet inn i eggene med en gaffel.
Jobb i sirkler og fortsett til alt er godt blandet, og du har en deig som er ganske fast, men ikke tørr.
Tilsett eventuelt noen dråper vann eller litt mer mel. Kna deigen i et kvarter til den er smidig og begynner å bli elastisk.
Pakk inn i plastfolie og la hvile i 20 minutter i kjøleskap.
Del deigen 4 like biter. Kjevle ut et og et emne av deigen på en godt melet kjøkkenbenk til den er så tynn som mulig, men fortsatt tåler at du jobber litt med den uten at den revner.
Kjør kvadratisk rutemønster på omtrent 4x4 centimeter med et ravioli- eller pizzahjul.
Legg på en og en liten skje med godt avkjølt fyll.
Brett hvert kvadrat diagonalt over fyllet til et triangel. Press ut mest mulig luft av lommene som danner seg. Klem godt sammen. Hvis deigen er tørr, pensle med litt vann for å få dem til å klebe skikkelig.
Brett inn bunnen på triangelet. Brett de to sidene av bunnen sammen rundt fingeren så det danner et slags cowboytørkle. Vri litt på endene som har møttes og klem litt sammen så den fester seg. Gjenta med resten.
Kok med en gang eller legg på et kjøkkenhåndkle drysset med litt mel. Kok tortelliniene i kjøttkraften.
Koketiden avhenger av tykkelsen på deigen, men du kan tenke at fersk pasta ikke skal være al dente på samme måte som tørket pasta. Den skal kjennes myk og god å tygge på, men fortsatt holde formen.
Server tortellini i rykende varm kraft i suppeskåler.
Bon appetit!
Lag først fyllet. Svett kjøttet i en gryte med litt smør i omtrent 10 minutter til kjøttsaftene slipper ut. Ha kjøttsaftene i kraften.
Overfør kjøttet til blender sammen med skinke og mortadella, og kjør til blandingen er jevn.
Bland inn egget. Smak til med parmesan, muskat, og pepper.
Lag et fjell av hvetemel på kjøkkenbenken, og grav en grop i midten. Ha eggene oppi gropa sammen med en klype salt. Rør melet inn i eggene med en gaffel.
Jobb i sirkler og fortsett til alt er godt blandet, og du har en deig som er ganske fast, men ikke tørr.
Tilsett eventuelt noen dråper vann eller litt mer mel. Kna deigen i et kvarter til den er smidig og begynner å bli elastisk.
Pakk inn i plastfolie og la hvile i 20 minutter i kjøleskap.
Del deigen 4 like biter. Kjevle ut et og et emne av deigen på en godt melet kjøkkenbenk til den er så tynn som mulig, men fortsatt tåler at du jobber litt med den uten at den revner.
Kjør kvadratisk rutemønster på omtrent 4x4 centimeter med et ravioli- eller pizzahjul.
Legg på en og en liten skje med godt avkjølt fyll.
Brett hvert kvadrat diagonalt over fyllet til et triangel. Press ut mest mulig luft av lommene som danner seg. Klem godt sammen. Hvis deigen er tørr, pensle med litt vann for å få dem til å klebe skikkelig.
Brett inn bunnen på triangelet. Brett de to sidene av bunnen sammen rundt fingeren så det danner et slags cowboytørkle. Vri litt på endene som har møttes og klem litt sammen så den fester seg. Gjenta med resten.
Kok med en gang eller legg på et kjøkkenhåndkle drysset med litt mel. Kok tortelliniene i kjøttkraften.
Koketiden avhenger av tykkelsen på deigen, men du kan tenke at fersk pasta ikke skal være al dente på samme måte som tørket pasta. Den skal kjennes myk og god å tygge på, men fortsatt holde formen.
Server tortellini i rykende varm kraft i suppeskåler.