Linguine med tomat og kjempereker
Som andre pastaretter med sjømat, en også linguine med tomat og kjempereker en sikker vinner. Versjonen på bildet er laget med italienske gamberoni - kjempereker. Det er etter hvert mulig å finne fine, sertifiserte kjempe-, konge- og tigerreker i norske butikker, som ikke er de usertifiserte rekene som går under navnet scampi. Du bør bruke reker med skall og hode. Hvis du ikke finner det, kan du med fordel spandere et par ekstra reker som du hakker i krafta også.
Som andre pastaretter med sjømat, en også linguine med tomat og kjempereker en sikker vinner. Versjonen på bildet er laget med italienske gamberoni - kjempereker. Det er etter hvert mulig å finne fine, sertifiserte kjempe-, konge- og tigerreker i norske butikker, som ikke er de usertifiserte rekene som går under navnet scampi. Du bør bruke reker med skall og hode. Hvis du ikke finner det, kan du med fordel spandere et par ekstra reker som du hakker i krafta også.
Ingredienser
- 400 g pasta, spagetti eller linguine
- 16 stykker kjempereker, eller mer, med skall og hode
- 2 ss løk, finhakket
- 0.5 dl olivenolje extra virgin
- 1 dl hvitvin
- 2 dl vann
- 3 fedd hvitløk
- 1 klype tørket chili, liten
- 2 dl småtomater, gode, delt i to
- salt
- 1 ss bladpersille, finhakket
Slik gjør du:
- 400 g pasta, spagetti eller linguine
- 16 stykker kjempereker, eller mer, med skall og hode
- 2 ss løk, finhakket
- 0.5 dl olivenolje extra virgin
- 1 dl hvitvin
- 2 dl vann
- 3 fedd hvitløk
- 1 klype tørket chili, liten
- 2 dl småtomater, gode, delt i to
- salt
- 1 ss bladpersille, finhakket
