Som grunnregel kan du regne et middels stort egg per hekto mel, en klype salt og en liten skvett olivenolje. Prøv å finne gode egg og bruk ferskt mel, det er ikke noe å gjemme seg bak når det kommer til pastadeig.
Som grunnregel kan du regne et middels stort egg per hekto mel, en klype salt og en liten skvett olivenolje. Prøv å finne gode egg og bruk ferskt mel, det er ikke noe å gjemme seg bak når det kommer til pastadeig.
400 g hvetemel, Helst type "00", pluss mer til kjevling
4 stk egg
1 ss olivenolje
0.5 ts salt
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
400 g hvetemel, Helst type "00", pluss mer til kjevling
4 stk egg
1 ss olivenolje
0.5 ts salt
Lag et fjell av hvetemel på kjøkkenbenken, og grav en grop i midten. Ha eggene oppi gropa sammen med en klype salt.
Rør melet inn i eggene med en gaffel. Jobb i sirkler og fortsett til alt er godt blandet og du har en deig som er ganske fast, men ikke tørr. Tilsett eventuelt noen dråper vann eller litt mer mel.
Kna deigen i et kvarter til den er smidig og begynner å bli elastisk. Pakk inn i plastfolie og la hvile i 20 minutter i kjøleskap.
Kjevle ut pastaen for hånd, eller bruk en pastamaskin. Kna deigen litt og kjevle den ut så den passer bredden på pastamaskinen. Still maskinene inn på det bredeste hakket og kjør deigen gjennom. Brett deigen to ganger og kjør den gjennom maskinen på nytt. Fortsett sånn to til tre ganger på hvert hakk. Når du er fornøyd med tykkelsen på pastaen er den klar til videre bruk, enten du skal lage tagliatelle eller ravioli. Det kan være lurt å tørke den litt før koking, for eksempel hengende over en stokk, omtrent 30 minutter.
Bon appetit!
Lag et fjell av hvetemel på kjøkkenbenken, og grav en grop i midten. Ha eggene oppi gropa sammen med en klype salt.
Rør melet inn i eggene med en gaffel. Jobb i sirkler og fortsett til alt er godt blandet og du har en deig som er ganske fast, men ikke tørr. Tilsett eventuelt noen dråper vann eller litt mer mel.
Kna deigen i et kvarter til den er smidig og begynner å bli elastisk. Pakk inn i plastfolie og la hvile i 20 minutter i kjøleskap.
Kjevle ut pastaen for hånd, eller bruk en pastamaskin. Kna deigen litt og kjevle den ut så den passer bredden på pastamaskinen. Still maskinene inn på det bredeste hakket og kjør deigen gjennom. Brett deigen to ganger og kjør den gjennom maskinen på nytt. Fortsett sånn to til tre ganger på hvert hakk. Når du er fornøyd med tykkelsen på pastaen er den klar til videre bruk, enten du skal lage tagliatelle eller ravioli. Det kan være lurt å tørke den litt før koking, for eksempel hengende over en stokk, omtrent 30 minutter.