rask
vegetar

Sitronpasta med ricotta og erter

30 min

Selv om du vil innføre noen vegetar-dager trenger du ikke å nødvendigvis å begynne med tofu og råvarer du ikke klarer å uttale navnet på. En rekke av mine favoritt pastaoppskrifter er helt uten kjøtt. Denne enkle sitronpastaen med ricotta og erter lager du i en fei. Topp med revet parmesan og du har en helt nydelig vegetarmiddag!

734 har lagret denne
Pasta med sitron, ricotta og erter toppet med revet parmesan
Foto: Silje Sandberg

Selv om du vil innføre noen vegetar-dager trenger du ikke å nødvendigvis å begynne med tofu og råvarer du ikke klarer å uttale navnet på. En rekke av mine favoritt pastaoppskrifter er helt uten kjøtt. Denne enkle sitronpastaen med ricotta og erter lager du i en fei. Topp med revet parmesan og du har en helt nydelig vegetarmiddag!

734 har lagret denne
4
porsjoner
  • 400 g pasta
  • 200 g erter, frosne
  • 250 g ricotta
  • 1 stk sitron, revet skall og saften
  • 0.5 dl olivenolje
  • 1 ts timian, tørket
  • 1 ts basilikum
  • 1 ts hvitløkspulver
  • salt
  • pepper

Til servering

  • 30 g pinjekjerner, ristet
  • parmesan, revet
  • salt
  • pepper
Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g pasta
  • 200 g erter, frosne
  • 250 g ricotta
  • 1 stk sitron, revet skall og saften
  • 0.5 dl olivenolje
  • 1 ts timian, tørket
  • 1 ts basilikum
  • 1 ts hvitløkspulver
  • salt
  • pepper

Til servering

  • 30 g pinjekjerner, ristet
  • parmesan, revet
  • salt
  • pepper
Bland sammen ricotta, sitronskall, sitronsaft, bladpersille, olivenolje og krydder i en foodprosessor. Kjør til en jevn blanding. Smak til med salt og pepper.
Kok opp en stor kjele med vann og ha i rikelig med salt. Kok pastaen al dente.
Når det gjenstår ett minutt av koketiden, tilsett de frosne ertene sammen med pastaen. Hell av vannet og spar på 1 dl av kokevannet til pastaen.
Bland inn ricottablandingen i den varme pastaen, vend godt og rør inn noen ss med pastavannet til du får en kremet saus.
Server med rikelig med revet parmesan, nykvernet pepper og ristede pinjekjerner på toppen.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen ricotta, sitronskall, sitronsaft, bladpersille, olivenolje og krydder i en foodprosessor. Kjør til en jevn blanding. Smak til med salt og pepper.
Kok opp en stor kjele med vann og ha i rikelig med salt. Kok pastaen al dente.
Når det gjenstår ett minutt av koketiden, tilsett de frosne ertene sammen med pastaen. Hell av vannet og spar på 1 dl av kokevannet til pastaen.
Bland inn ricottablandingen i den varme pastaen, vend godt og rør inn noen ss med pastavannet til du får en kremet saus.
Server med rikelig med revet parmesan, nykvernet pepper og ristede pinjekjerner på toppen.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?