Til hovedinnhold

Ragu med pinnekjøtt

45 min

Det blir ofte mye rester igjen etter all julematen. Her får du inspirasjon til hvordan du kan gjøre noe nytt med pinnekjøttet. Julemiddagen serveres i ny drakt i en ragu servert med pasta.

Beregn cirka 100 gram pasta per person.

Lagret av 20 brukere
Ragu med pinnekjøtt
Foto: Silje Sandberg

Det blir ofte mye rester igjen etter all julematen. Her får du inspirasjon til hvordan du kan gjøre noe nytt med pinnekjøttet. Julemiddagen serveres i ny drakt i en ragu servert med pasta.

Beregn cirka 100 gram pasta per person.

Lagret av 20 brukere

Ingredienser

5
porsjoner
  • 600 - 700 g pinnekjøtt, renset og grovhakket
  • 3 stilker stangselleri, i små terninger
  • 2 stk gulrøtter, i små terninger
  • 2 stk løk, finhakket
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 4 ss tomatpuré
  • 2 dl rødvin
  • 2 dl oksekraft, evt oksefond og vann
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 2 stk laurbærblad
  • 1 ss oregano, tørket
  • 1 ts timian
  • 1 ts muskat, malt
  • 1 ss sukker
  • 500 g pasta
  • parmesan, revet, til servering

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 - 700 g pinnekjøtt, renset og grovhakket
  • 3 stilker stangselleri, i små terninger
  • 2 stk gulrøtter, i små terninger
  • 2 stk løk, finhakket
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 4 ss tomatpuré
  • 2 dl rødvin
  • 2 dl oksekraft, evt oksefond og vann
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 2 stk laurbærblad
  • 1 ss oregano, tørket
  • 1 ts timian
  • 1 ts muskat, malt
  • 1 ss sukker
  • 500 g pasta
  • parmesan, revet, til servering
Finhakk gulrøtter, stangselleri, løk,og hvitløk.
Varm en stor, tykkbunnet gryte med litt olje. Tilsett så, løk, stangselleri, gulrøtter og hvitløk og stek blankt på medium varme. Tilsett rødvin og kok opp.
Ha så i tomatpuré, hermetiserte tomater, pinnekjøtt, laurbærblader, oksekraft oregano, muskat, sukker og timian. La dette putre på medium lav så det såvidt småkoker i 30 minutter.
Kok pastaen som anvist på pakken og server pinnekjøttraguen med revet parmesan på toppen.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk gulrøtter, stangselleri, løk,og hvitløk.
Varm en stor, tykkbunnet gryte med litt olje. Tilsett så, løk, stangselleri, gulrøtter og hvitløk og stek blankt på medium varme. Tilsett rødvin og kok opp.
Ha så i tomatpuré, hermetiserte tomater, pinnekjøtt, laurbærblader, oksekraft oregano, muskat, sukker og timian. La dette putre på medium lav så det såvidt småkoker i 30 minutter.
Kok pastaen som anvist på pakken og server pinnekjøttraguen med revet parmesan på toppen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?