Prosecco pomodoro
Veiene til en god pomodoro er uendelige. Denne bygger på tre sorter tomater (ferske, på boks og puré) for å få en luksuriøs og mer kompleks smak. Vi putter til og med de aromatiske tomatkvistene i for enda mer smak, men den ekte helten er noe helt annet: en liten flaske tørr, fruktig prosecco for sødme, syre og tyngde.
Oppskriften er hentet fra kokeboken «Processen» av Sedir Ajeenah.
Liker du denne, kan du også prøve pappardelle med ferske urter og grønn chili eller burrata med bakte vindruer og estragon fra samme bok.
Veiene til en god pomodoro er uendelige. Denne bygger på tre sorter tomater (ferske, på boks og puré) for å få en luksuriøs og mer kompleks smak. Vi putter til og med de aromatiske tomatkvistene i for enda mer smak, men den ekte helten er noe helt annet: en liten flaske tørr, fruktig prosecco for sødme, syre og tyngde.
Oppskriften er hentet fra kokeboken «Processen» av Sedir Ajeenah.
Liker du denne, kan du også prøve pappardelle med ferske urter og grønn chili eller burrata med bakte vindruer og estragon fra samme bok.
Ingredienser
- 2 fedd hvitløk
- 2 stk banansjalottløk, eller store sjalottløk
- 8 stk cherrytomater, med kvist
- 3 ss olivenolje
- 2 ts chiliflak
- 200 ml prosecco, tørr
- 400 g tomater, hele og skrelte
- 1 potte basilikum
- 2 ss tomatpuré
- 200 g spagetti
- 25 g smør
- 100 g Parmigiano Reggiano
Slik gjør du:
- 2 fedd hvitløk
- 2 stk banansjalottløk, eller store sjalottløk
- 8 stk cherrytomater, med kvist
- 3 ss olivenolje
- 2 ts chiliflak
- 200 ml prosecco, tørr
- 400 g tomater, hele og skrelte
- 1 potte basilikum
- 2 ss tomatpuré
- 200 g spagetti
- 25 g smør
- 100 g Parmigiano Reggiano

Bon appetit!
Lag deg en gratis konto