Prosecco pomodoro

60 min

Veiene til en god pomodoro er uendelige. Denne bygger på tre sorter tomater (ferske, på boks og puré) for å få en luksuriøs og mer kompleks smak. Vi putter til og med de aromatiske tomatkvistene i for enda mer smak, men den ekte helten er noe helt annet: en liten flaske tørr, fruktig prosecco for sødme, syre og tyngde.

Oppskriften er hentet fra kokeboken «Processen» av Sedir Ajeenah.

Liker du denne, kan du også prøve pappardelle med ferske urter og grønn chili eller burrata med bakte vindruer og estragon fra samme bok.

365 har lagret denne
Pasta med pomodora-saus ligger på et hvitt serveringsfat
Foto: «Processen»/Sedir

Veiene til en god pomodoro er uendelige. Denne bygger på tre sorter tomater (ferske, på boks og puré) for å få en luksuriøs og mer kompleks smak. Vi putter til og med de aromatiske tomatkvistene i for enda mer smak, men den ekte helten er noe helt annet: en liten flaske tørr, fruktig prosecco for sødme, syre og tyngde.

Oppskriften er hentet fra kokeboken «Processen» av Sedir Ajeenah.

Liker du denne, kan du også prøve pappardelle med ferske urter og grønn chili eller burrata med bakte vindruer og estragon fra samme bok.

365 har lagret denne

Ingredienser

2
porsjoner
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stk banansjalottløk, eller store sjalottløk
  • 8 stk cherrytomater, med kvist
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ts chiliflak
  • 200 ml prosecco, tørr
  • 400 g tomater, hele og skrelte
  • 1 potte basilikum
  • 2 ss tomatpuré
  • 200 g spagetti
  • 25 g smør
  • 100 g Parmigiano Reggiano

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stk banansjalottløk, eller store sjalottløk
  • 8 stk cherrytomater, med kvist
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ts chiliflak
  • 200 ml prosecco, tørr
  • 400 g tomater, hele og skrelte
  • 1 potte basilikum
  • 2 ss tomatpuré
  • 200 g spagetti
  • 25 g smør
  • 100 g Parmigiano Reggiano
Skjær hvitløken tynt og finhakk sjalottløken.
Løsne forsiktig tomatene fra kvistene og del de i to. Legg kvistene til sides.
Hell olivenolje i en stekepanne på laveste varme. Ha hvitløken i. Vær nøye så hvitløken ikke får farge.
Ha i sjalottløk og chiliflakes i stekepannen.
Legg i tomatene med skjærekanten ned.
Ha etter noen minutter i boksen med tomater sammen med basilikumblader og tilhørende stilk, tomatpure og kvistene fra tomatene. Rør med en skje.
Øk varmen. Når tomatene begynner å frese, så heller du i prosecco.
Kvern over litt svart pepper i sausen og tilsett to klyper flaksalt. La alt putre sammen i 15-20 minutter eller til tomatsausen har fått en fastere konsistens.
Kok opp lettsaltet vann i en kasserolle eller stekepanne. Jeg foretrekker stekepanne ettersom spaghettien får plass i lengden. Legg pastaen i når vannet har begynt å koke.
Skru av varmen til tomatsausen. Ta ut basilikumstilkene og tomatkvistene og kast det.
Rør smøret i, og rasp halvparten av parmesanen. Rør om så smøret og osten smelter.
Når spaghettien har kort ferdig, hell av vannet og før over spaghettien til stekepannen med tomatsaus og bland godt.
Legg over på et serveringsfat. Hell over tomatsausen som er igjen i pannen oppå pastaen. Riv over resten av parmesanen og avslutt med en klype flaksalt. Server.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær hvitløken tynt og finhakk sjalottløken.
Løsne forsiktig tomatene fra kvistene og del de i to. Legg kvistene til sides.
Hell olivenolje i en stekepanne på laveste varme. Ha hvitløken i. Vær nøye så hvitløken ikke får farge.
Ha i sjalottløk og chiliflakes i stekepannen.
Legg i tomatene med skjærekanten ned.
Ha etter noen minutter i boksen med tomater sammen med basilikumblader og tilhørende stilk, tomatpure og kvistene fra tomatene. Rør med en skje.
Øk varmen. Når tomatene begynner å frese, så heller du i prosecco.
Kvern over litt svart pepper i sausen og tilsett to klyper flaksalt. La alt putre sammen i 15-20 minutter eller til tomatsausen har fått en fastere konsistens.
Kok opp lettsaltet vann i en kasserolle eller stekepanne. Jeg foretrekker stekepanne ettersom spaghettien får plass i lengden. Legg pastaen i når vannet har begynt å koke.
Skru av varmen til tomatsausen. Ta ut basilikumstilkene og tomatkvistene og kast det.
Rør smøret i, og rasp halvparten av parmesanen. Rør om så smøret og osten smelter.
Når spaghettien har kort ferdig, hell av vannet og før over spaghettien til stekepannen med tomatsaus og bland godt.
Legg over på et serveringsfat. Hell over tomatsausen som er igjen i pannen oppå pastaen. Riv over resten av parmesanen og avslutt med en klype flaksalt. Server.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?