Pappardelle med ferske urter og grønn chili
Året er 536. En svart støvdis forårsaket av vulkanutbrudd la seg over Europa og store deler av verden og planeten ble sendt inn i mørket. Eller som den bysantinske historikeren Procopius sa det: «Dette året dukket det opp et illevarslende tegn. Solen skinte uten klarhet [ ... ] og det virket som om solen var trist, for dens stråler var ikke klare.»
Procopius var nok en ganske behersket skikkelse, for det han egentlig prøvde å si var at store deler av verden ikke så lys på 18 måneder. Denne retten er det stikk motsatte av år 536. Brede bånd av pappardelle som skinner som sensommersolen. Levende, grønne friske urter som en påminnelse om jordens fruktbarhet. Langsom, kjærtegnende varme av grønn chili.
Dette skriver Sedir Ajeenah i kokeboken «Processen», der denne oppskriften er hentet fra.
Liker du denne retten kan du også prøve burrata med bakte vindruer og estragon eller prosecco pomodoro fra samme bok.
Året er 536. En svart støvdis forårsaket av vulkanutbrudd la seg over Europa og store deler av verden og planeten ble sendt inn i mørket. Eller som den bysantinske historikeren Procopius sa det: «Dette året dukket det opp et illevarslende tegn. Solen skinte uten klarhet [ ... ] og det virket som om solen var trist, for dens stråler var ikke klare.»
Procopius var nok en ganske behersket skikkelse, for det han egentlig prøvde å si var at store deler av verden ikke så lys på 18 måneder. Denne retten er det stikk motsatte av år 536. Brede bånd av pappardelle som skinner som sensommersolen. Levende, grønne friske urter som en påminnelse om jordens fruktbarhet. Langsom, kjærtegnende varme av grønn chili.
Dette skriver Sedir Ajeenah i kokeboken «Processen», der denne oppskriften er hentet fra.
Liker du denne retten kan du også prøve burrata med bakte vindruer og estragon eller prosecco pomodoro fra samme bok.
Ingredienser
- 2 fedd hvitløk
- 2 stk grønn chili, små
- 2 dl olivenolje
- 3 kvaster rosmarin, fersk
- 1 håndfull bladpersille, fersk
- 1 håndfull timian, fersk
- 1 håndfull dill, fersk
- 1 potte basilikum
- 1 potte salvie
- 100 g Parmigiano Reggiano
- 40 g pistasjnøtter
- 200 g pappardelle
- 1 stk sitron
Slik gjør du:
- 2 fedd hvitløk
- 2 stk grønn chili, små
- 2 dl olivenolje
- 3 kvaster rosmarin, fersk
- 1 håndfull bladpersille, fersk
- 1 håndfull timian, fersk
- 1 håndfull dill, fersk
- 1 potte basilikum
- 1 potte salvie
- 100 g Parmigiano Reggiano
- 40 g pistasjnøtter
- 200 g pappardelle
- 1 stk sitron

Bon appetit!
Lag deg en gratis konto