Vafler
Vafler er for meg alltid et slumpeprosjekt. Det er en ypperlig måte å bruke opp en fløteskvett, vaniljesaus eller siste rest av yoghurt eller is. Her gir jeg deg en grunnoppskrift, men ingrediensene kan ersattes alt etter hva du har i kjøleskapet.
Jeg bytter gjerne ut 2-3 desiliter av melken med yoghurt eller rømme. Andre ganger bruker jeg en blanding av melk og kefir. Hvis du velger å tilsette syrnede melkeprodukter egner det seg godt å bytte ut 1 teskje bakepulver med natron.
Vafler er for meg alltid et slumpeprosjekt. Det er en ypperlig måte å bruke opp en fløteskvett, vaniljesaus eller siste rest av yoghurt eller is. Her gir jeg deg en grunnoppskrift, men ingrediensene kan ersattes alt etter hva du har i kjøleskapet.
Jeg bytter gjerne ut 2-3 desiliter av melken med yoghurt eller rømme. Andre ganger bruker jeg en blanding av melk og kefir. Hvis du velger å tilsette syrnede melkeprodukter egner det seg godt å bytte ut 1 teskje bakepulver med natron.
Ingredienser
- 3 stk egg
- 1 klype salt
- 60 g sukker
- 6 dl h-melk
- 1.5 dl vann
- 400 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts kardemomme, malt
- 100 g smør, til steking, smeltet og avkjølt
Slik gjør du:
- 3 stk egg
- 1 klype salt
- 60 g sukker
- 6 dl h-melk
- 1.5 dl vann
- 400 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts kardemomme, malt
- 100 g smør, til steking, smeltet og avkjølt
