Til hovedinnhold

Ricotta-pannekaker

2 h

Prøv Ricotta-pannekaker laget som i Bill Grangers første restaurant. I Japan fikk han æren for å ha startet trenden med sky-lignende sufflé-pannekaker, som blir beskrevet som "fluffy" eller "fuwa fuwa". Her servert med honeycomb-smør og banan.

Oppskrift: Bill Grangers "Australian Food"

Lagret av 419 brukere
Ricotta-pannekaker med banan og honeycomb-smør
Foto: Bill Grangers "Australian Food"

Prøv Ricotta-pannekaker laget som i Bill Grangers første restaurant. I Japan fikk han æren for å ha startet trenden med sky-lignende sufflé-pannekaker, som blir beskrevet som "fluffy" eller "fuwa fuwa". Her servert med honeycomb-smør og banan.

Oppskrift: Bill Grangers "Australian Food"

Lagret av 419 brukere

Ingredienser

6
porsjoner

Ricotta-pannekaker

  • 300 g ricotta
  • 175 g melk
  • 4 stk egg, skilt
  • 125 g mel
  • 1 ts bakepulver
  • 50 g smør

Honeycomb

  • olje, mild, til å smøre
  • 150 g sukker, fint
  • 75 g lys sirup
  • 1.5 ts natron

Honeycomb-smør

  • 250 g usaltet smør, mykt
  • 2 ss honning
  • 90 g honeycomb, knust (fra oppskriften ovenfor eller ferdigkjøpt)

Til servering

  • melis
  • 1 stk banan, delt i to og skåret på langs

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Ricotta-pannekaker

  • 300 g ricotta
  • 175 g melk
  • 4 stk egg, skilt
  • 125 g mel
  • 1 ts bakepulver
  • 50 g smør

Honeycomb

  • olje, mild, til å smøre
  • 150 g sukker, fint
  • 75 g lys sirup
  • 1.5 ts natron

Honeycomb-smør

  • 250 g usaltet smør, mykt
  • 2 ss honning
  • 90 g honeycomb, knust (fra oppskriften ovenfor eller ferdigkjøpt)

Til servering

  • melis
  • 1 stk banan, delt i to og skåret på langs

Ricotta-pannekaker

Bland sammen ricotta, melk og eggeplommer.
Sil mel, bakepulver og salt i en annen bolle. Tilsett ricotta-miksen og rør sammen.
Pisk eggehvitene i en ren, tørr bolle til det dannes stive topper. Vend eggehvitene inn i røren i to omganger med en stor metallskje.
Smelt litt smør i en stekepanne.
Ha to spiseskjeer røre per pannekake og stek på lav-middels varme i to minutter, eller til kakene er gyldne. Snu og stek på andre siden.
Server med et dryss melis, oppskåret banan og honeycomb-smør.

Honeycomb

Fyll olje i en 20 cm kakeform. Ha sukker og sirup i en panne over medium-lav varme.
La sukkeret smelte, og rør med en stekespade til alt er oppløst. Dette kan ta 10-15 minutter, så vær tålmodig og pass på at miksen ikke bobler.
Skru opp varmen og bruk et sukkertermometer om du har et. Varm opp blandingen til 155 grader, eller til den får en mørk karamellfarge.
Ta pannen av varmen og rør inn natron raskt, til blandingen blir gyllen og skummer. Ikke rør for mye, du vil bevare så mye luft i miksen som mulig.
Hell forsiktig miksen over i kakeformen. La det hvile i rundt 90 minutter til det har stivnet.
Knus honeycomb'en med en kjevle. Du trenger ca. halvparten til honeycomb-smør. Resten kan du oppbevare i en lufttett boks i romtemperatur i opptil to uker.
Tips: Honeycomb kan dyppes i smeltet sjokolade, eller drysses over is.

Honeycomb-smør

Bland ingrediensene i en food processor til det blir mykt. Rull deigen til en pølse, pakk inn i bakepapir eller lignende og sett i kjøleskapet i to timer.
woman cooking

Bon appetit!

Ricotta-pannekaker

Bland sammen ricotta, melk og eggeplommer.
Sil mel, bakepulver og salt i en annen bolle. Tilsett ricotta-miksen og rør sammen.
Pisk eggehvitene i en ren, tørr bolle til det dannes stive topper. Vend eggehvitene inn i røren i to omganger med en stor metallskje.
Smelt litt smør i en stekepanne.
Ha to spiseskjeer røre per pannekake og stek på lav-middels varme i to minutter, eller til kakene er gyldne. Snu og stek på andre siden.
Server med et dryss melis, oppskåret banan og honeycomb-smør.

Honeycomb

Fyll olje i en 20 cm kakeform. Ha sukker og sirup i en panne over medium-lav varme.
La sukkeret smelte, og rør med en stekespade til alt er oppløst. Dette kan ta 10-15 minutter, så vær tålmodig og pass på at miksen ikke bobler.
Skru opp varmen og bruk et sukkertermometer om du har et. Varm opp blandingen til 155 grader, eller til den får en mørk karamellfarge.
Ta pannen av varmen og rør inn natron raskt, til blandingen blir gyllen og skummer. Ikke rør for mye, du vil bevare så mye luft i miksen som mulig.
Hell forsiktig miksen over i kakeformen. La det hvile i rundt 90 minutter til det har stivnet.
Knus honeycomb'en med en kjevle. Du trenger ca. halvparten til honeycomb-smør. Resten kan du oppbevare i en lufttett boks i romtemperatur i opptil to uker.
Tips: Honeycomb kan dyppes i smeltet sjokolade, eller drysses over is.

Honeycomb-smør

Bland ingrediensene i en food processor til det blir mykt. Rull deigen til en pølse, pakk inn i bakepapir eller lignende og sett i kjøleskapet i to timer.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?