Prøv Ricotta-pannekaker laget som i Bill Grangers første restaurant. I Japan fikk han æren for å ha startet trenden med sky-lignende sufflé-pannekaker, som blir beskrevet som "fluffy" eller "fuwa fuwa". Her servert med honeycomb-smør og banan.
Prøv Ricotta-pannekaker laget som i Bill Grangers første restaurant. I Japan fikk han æren for å ha startet trenden med sky-lignende sufflé-pannekaker, som blir beskrevet som "fluffy" eller "fuwa fuwa". Her servert med honeycomb-smør og banan.
90 g honeycomb, knust (fra oppskriften ovenfor eller ferdigkjøpt)
Til servering
melis
1 stk banan, delt i to og skåret på langs
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Ricotta-pannekaker
300 g ricotta
175 g melk
4 stk egg, skilt
125 g mel
1 ts bakepulver
50 g smør
Honeycomb
olje, mild, til å smøre
150 g sukker, fint
75 g lys sirup
1.5 ts natron
Honeycomb-smør
250 g usaltet smør, mykt
2 ss honning
90 g honeycomb, knust (fra oppskriften ovenfor eller ferdigkjøpt)
Til servering
melis
1 stk banan, delt i to og skåret på langs
Ricotta-pannekaker
Bland sammen ricotta, melk og eggeplommer.
Sil mel, bakepulver og salt i en annen bolle. Tilsett ricotta-miksen og rør sammen.
Pisk eggehvitene i en ren, tørr bolle til det dannes stive topper. Vend eggehvitene inn i røren i to omganger med en stor metallskje.
Smelt litt smør i en stekepanne.
Ha to spiseskjeer røre per pannekake og stek på lav-middels varme i to minutter, eller til kakene er gyldne. Snu og stek på andre siden.
Server med et dryss melis, oppskåret banan og honeycomb-smør.
Honeycomb
Fyll olje i en 20 cm kakeform. Ha sukker og sirup i en panne over medium-lav varme.
La sukkeret smelte, og rør med en stekespade til alt er oppløst. Dette kan ta 10-15 minutter, så vær tålmodig og pass på at miksen ikke bobler.
Skru opp varmen og bruk et sukkertermometer om du har et. Varm opp blandingen til 155 grader, eller til den får en mørk karamellfarge.
Ta pannen av varmen og rør inn natron raskt, til blandingen blir gyllen og skummer. Ikke rør for mye, du vil bevare så mye luft i miksen som mulig.
Hell forsiktig miksen over i kakeformen. La det hvile i rundt 90 minutter til det har stivnet.
Knus honeycomb'en med en kjevle. Du trenger ca. halvparten til honeycomb-smør. Resten kan du oppbevare i en lufttett boks i romtemperatur i opptil to uker.
Tips: Honeycomb kan dyppes i smeltet sjokolade, eller drysses over is.
Honeycomb-smør
Bland ingrediensene i en food processor til det blir mykt. Rull deigen til en pølse, pakk inn i bakepapir eller lignende og sett i kjøleskapet i to timer.
Bon appetit!
Ricotta-pannekaker
Bland sammen ricotta, melk og eggeplommer.
Sil mel, bakepulver og salt i en annen bolle. Tilsett ricotta-miksen og rør sammen.
Pisk eggehvitene i en ren, tørr bolle til det dannes stive topper. Vend eggehvitene inn i røren i to omganger med en stor metallskje.
Smelt litt smør i en stekepanne.
Ha to spiseskjeer røre per pannekake og stek på lav-middels varme i to minutter, eller til kakene er gyldne. Snu og stek på andre siden.
Server med et dryss melis, oppskåret banan og honeycomb-smør.
Honeycomb
Fyll olje i en 20 cm kakeform. Ha sukker og sirup i en panne over medium-lav varme.
La sukkeret smelte, og rør med en stekespade til alt er oppløst. Dette kan ta 10-15 minutter, så vær tålmodig og pass på at miksen ikke bobler.
Skru opp varmen og bruk et sukkertermometer om du har et. Varm opp blandingen til 155 grader, eller til den får en mørk karamellfarge.
Ta pannen av varmen og rør inn natron raskt, til blandingen blir gyllen og skummer. Ikke rør for mye, du vil bevare så mye luft i miksen som mulig.
Hell forsiktig miksen over i kakeformen. La det hvile i rundt 90 minutter til det har stivnet.
Knus honeycomb'en med en kjevle. Du trenger ca. halvparten til honeycomb-smør. Resten kan du oppbevare i en lufttett boks i romtemperatur i opptil to uker.
Tips: Honeycomb kan dyppes i smeltet sjokolade, eller drysses over is.
Honeycomb-smør
Bland ingrediensene i en food processor til det blir mykt. Rull deigen til en pølse, pakk inn i bakepapir eller lignende og sett i kjøleskapet i to timer.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto