Peruanske pannekaker med quinoamel
Prøv peruanske pannekaker! Dette er saftige pannekaker laget av sunt quinoamel. Quinoa er en frøtype som har blitt dyrket i Peru i flere tusen år, og pannekakene har en litt grovere smak enn vanlige pannekaker. Denne oppskriften er fra matkanal-profil Sonia Huanca Vold, som lager disse pannekakene når hun har lyst på noe søtt og smaksrikt til frokost. Som tilbehør anbefaler Sonia alt fra agavesirup, mango og bær til bacon eller chili.
Prøv peruanske pannekaker! Dette er saftige pannekaker laget av sunt quinoamel. Quinoa er en frøtype som har blitt dyrket i Peru i flere tusen år, og pannekakene har en litt grovere smak enn vanlige pannekaker. Denne oppskriften er fra matkanal-profil Sonia Huanca Vold, som lager disse pannekakene når hun har lyst på noe søtt og smaksrikt til frokost. Som tilbehør anbefaler Sonia alt fra agavesirup, mango og bær til bacon eller chili.
Ingredienser
- 100 g quinoamel
- 1 ts kanel
- 0.5 ts kardemomme
- 1.5 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- salt
- 2 dl kokosmelk
- 3 ss yogurt, helst gresk eller tyrkisk variant
- 2 stk eggeplomme
- 3 stk eggehvite
- 2 ss brunt sukker
topping
- mango
- tørket chili
Slik gjør du:
- 100 g quinoamel
- 1 ts kanel
- 0.5 ts kardemomme
- 1.5 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- salt
- 2 dl kokosmelk
- 3 ss yogurt, helst gresk eller tyrkisk variant
- 2 stk eggeplomme
- 3 stk eggehvite
- 2 ss brunt sukker
topping
- mango
- tørket chili
