Peruanske pannekaker med quinoamel
30 min
13 varer
195
Prøv peruanske pannekaker! Dette er saftige pannekaker laget av sunt quinoamel. Quinoa er en frøtype som har blitt dyrket i Peru i flere tusen år, og pannekakene har en litt grovere smak enn vanlige pannekaker. Denne oppskriften er fra matkanal-profil Sonia Huanca Vold, som lager disse pannekakene når hun har lyst på noe søtt og smaksrikt til frokost. Som tilbehør anbefaler Sonia alt fra agavesirup, mango og bær til bacon eller chili.
Ingredienser
2
porsjoner
- 100 g quinoamel
- 1 ts kanel
- 0.5 ts kardemomme
- 1.5 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- salt
- 2 dl kokosmelk
- 3 ss yogurt, helst gresk eller tyrkisk variant
- 2 stk eggeplomme
- 3 stk eggehvite
- 2 ss brunt sukker
topping
- mango
- tørket chili
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 100 g quinoamel
- 1 ts kanel
- 0.5 ts kardemomme
- 1.5 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- salt
- 2 dl kokosmelk
- 3 ss yogurt, helst gresk eller tyrkisk variant
- 2 stk eggeplomme
- 3 stk eggehvite
- 2 ss brunt sukker
topping
- mango
- tørket chili
Finn frem tre boller. Ha alt det tørre i den ene.
Pisk sammen kokosmelk, yoghurt og eggeplommene i den andre.
I den tredje pisker du eggehvitene og sukkeret godt sammen - hele blandingen skal bli til tykt skum.
Bland melkeblandingen med det tørre og ha i eggeskummet til slutt.
Stek i smør på middels varme. Pannekakene skal ha en diameter på ca. 10-12 cm.
Server pannekakene varme med fersk mango til. Strø over tørket chili og topp det hele med meksikansk agavesirup.
Du kan alternativt gå for en mer «norsk» versjon med bær og bacon.

Bon appetit!
Finn frem tre boller. Ha alt det tørre i den ene.
Pisk sammen kokosmelk, yoghurt og eggeplommene i den andre.
I den tredje pisker du eggehvitene og sukkeret godt sammen - hele blandingen skal bli til tykt skum.
Bland melkeblandingen med det tørre og ha i eggeskummet til slutt.
Stek i smør på middels varme. Pannekakene skal ha en diameter på ca. 10-12 cm.
Server pannekakene varme med fersk mango til. Strø over tørket chili og topp det hele med meksikansk agavesirup.
Du kan alternativt gå for en mer «norsk» versjon med bær og bacon.