Tjukkas «Dutch baby» med sitronkrem og blåbær

45 min
Lagret av 237 brukere
Dutch baby med sitronkrem og bær
Lagret av 237 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 5 stk egg
  • 2 ts vaniljesukker, ekte
  • 1 dl sukker
  • 0.5 ts salt
  • 3 dl mel
  • 4 dl melk
  • 3 ss smør

Sitronkrem

  • 1 dl sitronsaft, ferskpresset
  • 1.5 dl sukker
  • 1 ss maisenna
  • 2 stk egg
  • 2 stk eggeplomme
  • 3 ss smør

Til servering

  • 200 g blåbær
  • mynteblader
  • melis

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 stk egg
  • 2 ts vaniljesukker, ekte
  • 1 dl sukker
  • 0.5 ts salt
  • 3 dl mel
  • 4 dl melk
  • 3 ss smør

Sitronkrem

  • 1 dl sitronsaft, ferskpresset
  • 1.5 dl sukker
  • 1 ss maisenna
  • 2 stk egg
  • 2 stk eggeplomme
  • 3 ss smør

Til servering

  • 200 g blåbær
  • mynteblader
  • melis

Sitronkrem

Kok opp sitronsaft og sukker i en liten kasserolle.
Visp sammen egg, eggeplommer og maisenna.
Visp den varme sitronsaften inn i eggeblandingen. Ha alt tilbake i kasserollen og kok opp under konstant omrøring.
Gni kremen gjennom en fin sil for å fjerne eventuelle klumper (eller eggetråder) og rør inn smøret. Avkjøl sitronkremen.

Dutch baby

Varm ovnen til 210 grader. Bruk en ovnssikker mellomstor panne, cirka 22 cm i diameter, og varm pannen i ovnen.
Varm ovnen til 210 grader. Bruk en ovnssikker mellomstor panne, cirka 22 cm i diameter, og varm pannen i ovnen.
Visp sammen egg, vaniljesukker, sukker, salt, mel og melk til en glatt og klumpfri røre.
Visp sammen egg, vaniljesukker, sukker, salt, mel og melk til en glatt og klumpfri røre.
Ta den varme pannen ut av ovnen og tilsett smøret. Vri på pannen slik at bunn og sider har fått en glinsende hinne. Hell i røren og sett pannen tilbake i ovnen.
Ta den varme pannen ut av ovnen og tilsett smøret. Vri på pannen slik at bunn og sider har fått en glinsende hinne. Hell i røren og sett pannen tilbake i ovnen.
Stek pannekaken i cirka 20 minutter - til kantene er hevet og gylne. Det skal bli en fordypning i midten, men hvis pannekaken ikke virker ferdigstekt i midten kan du senke temperaturen til 180 grader og la den stå 5 minutter til.
Stek pannekaken i cirka 20 minutter - til kantene er hevet og gylne. Det skal bli en fordypning i midten, men hvis pannekaken ikke virker ferdigstekt i midten kan du senke temperaturen til 180 grader og la den stå 5 minutter til.
Topp pannekaken med et par gode skjeer sitronkrem, og dryss over blåbær, mynteblader og melis.
Topp pannekaken med et par gode skjeer sitronkrem, og dryss over blåbær, mynteblader og melis.
woman cooking

Bon appetit!

Sitronkrem

Kok opp sitronsaft og sukker i en liten kasserolle.
Visp sammen egg, eggeplommer og maisenna.
Visp den varme sitronsaften inn i eggeblandingen. Ha alt tilbake i kasserollen og kok opp under konstant omrøring.
Gni kremen gjennom en fin sil for å fjerne eventuelle klumper (eller eggetråder) og rør inn smøret. Avkjøl sitronkremen.

Dutch baby

Varm ovnen til 210 grader. Bruk en ovnssikker mellomstor panne, cirka 22 cm i diameter, og varm pannen i ovnen.
Varm ovnen til 210 grader. Bruk en ovnssikker mellomstor panne, cirka 22 cm i diameter, og varm pannen i ovnen.
Visp sammen egg, vaniljesukker, sukker, salt, mel og melk til en glatt og klumpfri røre.
Visp sammen egg, vaniljesukker, sukker, salt, mel og melk til en glatt og klumpfri røre.
Ta den varme pannen ut av ovnen og tilsett smøret. Vri på pannen slik at bunn og sider har fått en glinsende hinne. Hell i røren og sett pannen tilbake i ovnen.
Ta den varme pannen ut av ovnen og tilsett smøret. Vri på pannen slik at bunn og sider har fått en glinsende hinne. Hell i røren og sett pannen tilbake i ovnen.
Stek pannekaken i cirka 20 minutter - til kantene er hevet og gylne. Det skal bli en fordypning i midten, men hvis pannekaken ikke virker ferdigstekt i midten kan du senke temperaturen til 180 grader og la den stå 5 minutter til.
Stek pannekaken i cirka 20 minutter - til kantene er hevet og gylne. Det skal bli en fordypning i midten, men hvis pannekaken ikke virker ferdigstekt i midten kan du senke temperaturen til 180 grader og la den stå 5 minutter til.
Topp pannekaken med et par gode skjeer sitronkrem, og dryss over blåbær, mynteblader og melis.
Topp pannekaken med et par gode skjeer sitronkrem, og dryss over blåbær, mynteblader og melis.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?