Med pannekaker med jordbær og mascarponekrem blir sommerdagen enda litt herligere!
Solmodne jordbær er selve smaken av late dager og sommerferie, og når bærene er gode i seg selv, er det ofte ikke mer som trengs enn å løfte dem rett ut av kurven. Har du likevel lyst til å gjøre litt mer ut av jordbærene kan du for eksempel toppe dem med en fyldig mascarponekrem og drysse over litt hjemmelaget lime- og myntesukker.
Kremen kan gjerne smakes til med et par spiseskjeer lime-, sitron - eller pasjonsfruktjus.
Visp sammen alle ingrediensene til pannekakene til en glatt og klumpfri røre. Bruk gjerne en hurtigmikser. La røren få stå og svelle en halvtimes tid før steking.
Bruk en mellomstor panne (cirka 20-22 cm i diameter) og varm den over middels høy varme. Ha smør på kjøkkenpapir og gni pannen lett med litt smør mellom hver pannekake du steker.
Ha en god øse røre i pannen, vent et par sekunder og hell overflødig røre tilbake i bollen igjen. Bruk en stekespade og skjær vekk kanten som blir når du heller tilbake røren.
Stek pannekaken til den er pent gyllen på undersiden, snu og stek 20 sekunder på andre siden. Fortsett sånn til røren er brukt opp.
Visp osten glatt sammen med melis og vanilje.
Rør inn fløten og visp alt til en tykk og myk krem. Pass på så du ikke visper for mye, da kremen lett kan skille seg.
Del jordbærene i båter eller skiver.
Bland sammen sukker, mynte og limeskall – knus det gjerne sammen i en morter.
Smør pannekakene med en skje mascarponekrem, dryss over bær og brett eller rull pannekakene løst sammen Topp med eventuell mascarponekrem som ble til overs og dryss over lime- og myntesukker. Beregn 2-3 pannekaker per porsjon.
Bon appetit!
Visp sammen alle ingrediensene til pannekakene til en glatt og klumpfri røre. Bruk gjerne en hurtigmikser. La røren få stå og svelle en halvtimes tid før steking.
Bruk en mellomstor panne (cirka 20-22 cm i diameter) og varm den over middels høy varme. Ha smør på kjøkkenpapir og gni pannen lett med litt smør mellom hver pannekake du steker.
Ha en god øse røre i pannen, vent et par sekunder og hell overflødig røre tilbake i bollen igjen. Bruk en stekespade og skjær vekk kanten som blir når du heller tilbake røren.
Stek pannekaken til den er pent gyllen på undersiden, snu og stek 20 sekunder på andre siden. Fortsett sånn til røren er brukt opp.
Visp osten glatt sammen med melis og vanilje.
Rør inn fløten og visp alt til en tykk og myk krem. Pass på så du ikke visper for mye, da kremen lett kan skille seg.
Del jordbærene i båter eller skiver.
Bland sammen sukker, mynte og limeskall – knus det gjerne sammen i en morter.
Smør pannekakene med en skje mascarponekrem, dryss over bær og brett eller rull pannekakene løst sammen Topp med eventuell mascarponekrem som ble til overs og dryss over lime- og myntesukker. Beregn 2-3 pannekaker per porsjon.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto