Pannekaker med jordbær og mascarponekrem
Med pannekaker med jordbær og mascarponekrem blir sommerdagen enda litt herligere!
Solmodne jordbær er selve smaken av late dager og sommerferie, og når bærene er gode i seg selv, er det ofte ikke mer som trengs enn å løfte dem rett ut av kurven. Har du likevel lyst til å gjøre litt mer ut av jordbærene kan du for eksempel toppe dem med en fyldig mascarponekrem og drysse over litt hjemmelaget lime- og myntesukker.
Kremen kan gjerne smakes til med et par spiseskjeer lime-, sitron - eller pasjonsfruktjus.
Med pannekaker med jordbær og mascarponekrem blir sommerdagen enda litt herligere!
Solmodne jordbær er selve smaken av late dager og sommerferie, og når bærene er gode i seg selv, er det ofte ikke mer som trengs enn å løfte dem rett ut av kurven. Har du likevel lyst til å gjøre litt mer ut av jordbærene kan du for eksempel toppe dem med en fyldig mascarponekrem og drysse over litt hjemmelaget lime- og myntesukker.
Kremen kan gjerne smakes til med et par spiseskjeer lime-, sitron - eller pasjonsfruktjus.
Ingredienser
Tynne pannekaker
- 3 stk egg, store
- 5 dl melk
- 225 g mel
- 2 ss sukker
- 0.5 ts kardemomme
- salt, en god
- smør, til steking
Fyll
- 200 g mascarpone
- 100 g melis
- 1 stk vaniljestang, frøene
- 4 dl fløte
- 500 g jordbær, rensede
Lime- og myntesukker
- 2 ss sukker
- 2 ss mynteblader, hakkede
- 1 ss limeskall
Slik gjør du:
Tynne pannekaker
- 3 stk egg, store
- 5 dl melk
- 225 g mel
- 2 ss sukker
- 0.5 ts kardemomme
- salt, en god
- smør, til steking
Fyll
- 200 g mascarpone
- 100 g melis
- 1 stk vaniljestang, frøene
- 4 dl fløte
- 500 g jordbær, rensede
Lime- og myntesukker
- 2 ss sukker
- 2 ss mynteblader, hakkede
- 1 ss limeskall
