Vafler fra Sjømannskirken i Gran Canaria
30 min
Vaflene fra Sjømannskirken på Gran Canaria har vunnet kåringen «verdens beste vafler» tre år på rad. Lag dem hjemme så smaker du hvorfor!
Oppskriften gir omtrent 20 vafler, avhengig av størrelsen på vaffeljernet.
Lagret av 327 brukere
Foto: Morten Opedal/Sjømannskirken
Vaflene fra Sjømannskirken på Gran Canaria har vunnet kåringen «verdens beste vafler» tre år på rad. Lag dem hjemme så smaker du hvorfor!
Oppskriften gir omtrent 20 vafler, avhengig av størrelsen på vaffeljernet.
Lagret av 327 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 6 stk egg, vispes lett først
- 1 l melk
- 2 dl rømme, eller yoghurt naturell
- 8 dl hvetemel
- 0.5 ss bakepulver
- 1 ts kardemomme
- 0.5 ss vaniljesukker
- 0.25 ts kanel
- 300 g smør, eller margarin, smeltet
- 80 ml eplemost, eller juice, med kullsyre
- 0.5 ss salt
- 2 dl sukker, eller mindre om ønskelig
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 6 stk egg, vispes lett først
- 1 l melk
- 2 dl rømme, eller yoghurt naturell
- 8 dl hvetemel
- 0.5 ss bakepulver
- 1 ts kardemomme
- 0.5 ss vaniljesukker
- 0.25 ts kanel
- 300 g smør, eller margarin, smeltet
- 80 ml eplemost, eller juice, med kullsyre
- 0.5 ss salt
- 2 dl sukker, eller mindre om ønskelig
Tilsett ingrediensene i oppskrevet rekkefølge. Ha i sukker og salt til slutt.
Ha røre i vaffeljernet og stek vaflene.

Bon appetit!
Tilsett ingrediensene i oppskrevet rekkefølge. Ha i sukker og salt til slutt.
Ha røre i vaffeljernet og stek vaflene.